Obavijesti

News

Komentari 13

Lokalizirali požar u Istri, vatra na Viru prijeti mnogim kućama

Lokalizirali požar u Istri, vatra na Viru prijeti mnogim kućama
58

Ponad Rijeke gori bjelogorična šuma. Vatru gase lokalne vatrogasne snage, a na požarište su upućena i dva kanadera. Gori i kod Sušačke Drage, Kistanja i na Viru

VIDEO

Veliki požar buknuo je u petak oko 15 sati kod Grožnjana u Istri. Kako javlja iPress, gori bjelogorična šuma. Vatru gase lokalne vatrogasne snage, a na požarište su upućena i dva kanadera. Gašenje otežava jaki vjetar koji stalno mijenja smjer. Na terenu su deseci vatrogasnih vozila. iPress javlja kako je vatra prijetila kućama i približila im se na stotinjak metara no prema informacijama iz Grožnjana vatra je savladana oko 18 sati.

- Hvala pilotima kanadera, spasili su kuće. Vatra je sada pod kontrolom. Da nije bilo njih ne znam koliko bi toga izgorjelo - rekao je za iPress načelnik Grožnjana Rino Duniš.

Izgorjelo je oko 30 hektara šume i niskog raslinja, a vatra je izbila tijekom radova na čišćenju šume. Jednom od radnika navodno se zapalila motorna pila, a plamen je zahvatio suhu travu i proširio se, neslužbeno doznaje Našabujština.com

Pomoć kanadera zatražena je i dvadesetak minuta kasnije na području Sušačke Drage kod Rijeke. Tamo gori borova šuma, trava i nisko raslinje uz prugu. 

Lokaliziran požar kod Kistanja

Nešto nakon podneva buknuo je požar i kod Smerdelja kod Kistanja, a u 14.30 sati je lokaliziran uz pomoć tri kanadera i jednog zračnog traktora. Izgorjelo je oko sedam hektara smreke, trave i niskog raslinja. 

Vatrogasci i dalje gase požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha koji gori već tjedan dana. Još gori i požar koji je u četvrtak oko podneva buknuo  na području Žitnića i Unešića kod Drniša.

Na Viru vatra zaprijetila kućama 

U 18.14 sati zaprimljena je dojava da na otoku Viru u predjelu Lozice gori borova šuma te trava i nisko raslinje u blizini kuća.  U gašenju sudjeluje 12 vatrogasaca s četiri vozila iz JVP Zadar, DVD Vir i Privlaka. Pomažu im su tri zračna traktora i kanader. Gašenje je u tijeku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu