To je to što me zanima!

Bundestag poručio Hrvatskoj: Riješite problem sa Slovenijom

Počelo je prvo od tri čitanja zakonskog prijedloga o ratifikaciji hrvatskog ugovora. Njemačka je najavila da će konačnu odluku donijeti nakon izvješća EK-a u ožujku
Vidi originalni članak

Njemački je Bundestag u okviru prvog čitanja zakonskog prijedloga raspravljao o hrvatskom pristupnom ugovoru s EU, što je dio ratifikacijskog postupka pristupnog ugovora u Njemačkoj. 

U raspravi je sudjelovalo nekoliko zastupnika u Bundestagu, koji su mahom izrazili očekivanje da će Hrvatska 1. srpnja 2013. postati 28. članica Europske unije te pozvali Hrvatsku da provede preostale reforme. Njemačka, prema riječima državnog ministra u ministarstvu vanjskih poslova Michaela Linka, očekuje da će članstvo Hrvatske u EU biti snažan signal za ostale zemlje nasljednice Jugoslavije kao i za Albaniju. 

Link je zastupnicima u Bundestagu rekao kako je, prema informacijama hrvatske vlade, ispunjeno osam od 10 preostalih uvjeta za članstvo, a pozvao je i Hrvatsku da ukloni, kako je rekao posljednji bilateralni kamen spoticanja sa Slovenijom, javlja HRT.

Prvo čitanje dio je redovite zakonodavne procedure u Bundestagu, a zastupnici o zakonskome prijedlogu glasuju nakon trećeg čitanja. Njemačka je najavila da će konačnu odluku o ratifikaciji donijeti nakon izvješća Europske komisije o monitoringu u ožujku

Idi na 24sata

Komentari 77

  • slr 05.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • slr 05.02.2013.

    Bundestag i Slovenijo molim vas da poduzmete sve potrebne mjere kako bi sprijecili ili onemogucite ulazak u smrdljivu EU.

  • mily 04.02.2013.

    ma možemo mi svi pričati što god hoćemo, kad smo se ponudili da bi bi rado bili članica eu, oni su to razmotrili, gledali su svoj interes, normalno i rekli u redu. Sve što se dešava ovih godina, kao moramo, ovo, pa moramo ono, to je sve reda radi. Jer ako su oni izračunali da imaju interes sa našim ulaskom, tu nema odstupanja. Ovo su samo priče, kao nešto se mora još napraviti inače neće ući u eu. Oćemo, oćemo ući, znaju oni svi to, mi smo plijen, a od plijena se ne odustaje tek tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare