To je to što me zanima!

Burić: Sa svim tim funkcijama, Čačić je bio poput Supermena

Jasno je da je gubitak Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, kaže Kajin
Vidi originalni članak

Glavna tema među saborskim zastupnicima i u četvrtak je bila odlazak Radimira Čačića sa svih političkih funkcija, tko će biti njegova zamjena, te hoće li njegova ostavka utjecati na rad Vlade. 

- HNS će na svojim tijelima vrlo brzo donijeti odluke koje će omogućiti Vladi i Saboru donositi odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje Vlade, jednako tako će donijeti odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje stranke i o tome će javnost vrlo brzo biti obaviještena - rekao je Jozo Radoš iz HNS-a. 

Damir Kajin iz IDS-a objasnio je da je Vlada jednako stabilna kao što je bila i jučer, a vjeruje da će ostati i do kraja mandata. 

Kajin: Teško će premijer naći takvog gromobrana poput Čačića

- Jasno je da je gubitak Radimira Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, ali ponavljam, koga nema bez njega se može i na premijeru je da predloži adekvatno rješenje za preuzimanje resora gospodarstva koji je u ovom trenutku apsolutno najteži resor u Hrvatskoj - rekao je Kajin. 

Komadina: Ne treba graditi sreću na Čačićevoj nesreći

Zlatko Komadina (SDP) pjesnički je rekao da je u životu samo mijena stalna jest. 

- Dogodi se situacija, ovo je klasična nesreća i na njoj nitko ne treba graditi sreću, kolega Čačić je najmanje želio da se ovo dogodi i tu izražavam i žaljenje mađarskoj obitelji, ali i Čačiću. Situacija će se premostiti kao i svaka, znajući premijera ima sposobnost da riješi takvu situaciju u kratko vrijeme na relativno bezbolan način, vjerujem i da će kolege iz HNS-a ponuditi rješenja koja će biti prihvatljiva i da uz što manje promjena i potresa Vlada nastavi posao - rekao je Komadina i dodao da se hladne glave rješavaju određene situacije, jer u životu nisu samo lijepe stvari, nego i teške. 

Burić: Možda će Vlada sada biti manje bahata i arogantna

Dinko Burić (HDSSB) mišljenja je da je Kukuriku koalicija nespremno dočekala dolazak na vlast, iako je davno u Hrvatskoj svima bilo jasno da će doći do promjena 2011. godine. 

- Vjerujem da će rekonstrukcija Vlade biti brzo napravljena, ali rad Vlade treba gledati u cjelini, a ne samo s ili bez jednog pojedinca, rad Vlade do sada možemo ocijeniti jednom visokom razinom bezidejnosti i uhljebljivanja stranačkih kadrova, visokom razinom nespremnosti za hvatanje u koštac sa stvarnim hrvatskim problemima, zaključno očekujem nakon ovih promjena i odlaska Čačića iz Vlade da će, možda, za hrvatske građane taj odlazak značiti manje arogancije i bahatosti iz same Vlade, ali to građanima ne znači ništa, jer oni od Vlade očekuju puno veću razinu sposobnosti i izlaska iz krize. Osobno ne vjerujem da nikoga tako arogantnog i bahatog neće naći u HNS-u, ali niti bitno sposobnijeg, pogotovo ako se vodi računa koliko je to sve obaveza i funkcija bivši ministar i PP sebi stavio na leđa – kao da je Supermen, to je jednostavno bilo nemoguće očekivati da se sve može raditi - rekao je Burić.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • DavorRoso 21.11.2012.

    hajde ne vredaj te dr burica covjek je obrazovan a kako on izgleda to je jako nisko covjeka ocjenjivati po izgledu zato bez vredanja a sto se tice njegovog sefa asocirate na glavasa on je bar osto cijelo vrijemu u osijeku a svi znamo sta je bilo u osijeku 98 posto politicara nije proslo rata ni u novinama da nije bilo glavasa bilo bi vam svima gadno zato gosp buric samo napred a sto se tice goso cacica sam si je kriv ma niko mi ravan ubio nevine ljude zbog bahatosti 15 godina przuna pod hitno ps sloboda za gosp glavasa cestitke gosp buricu

  • priklopil_1 16.11.2012.

    Ak je čačić supermen,a je,ti si Buriću ona Pingvin iz Batmana

  • rearea 16.11.2012.

    Buriću kao da je nešto dobro uletilo...sudeći po očima. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare