Obavijesti

News

Komentari 64

Burić: Sa svim tim funkcijama, Čačić je bio poput Supermena

Burić: Sa svim tim funkcijama, Čačić je bio poput Supermena
4

Jasno je da je gubitak Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, kaže Kajin

VIDEO

Glavna tema među saborskim zastupnicima i u četvrtak je bila odlazak Radimira Čačića sa svih političkih funkcija, tko će biti njegova zamjena, te hoće li njegova ostavka utjecati na rad Vlade. 

- HNS će na svojim tijelima vrlo brzo donijeti odluke koje će omogućiti Vladi i Saboru donositi odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje Vlade, jednako tako će donijeti odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje stranke i o tome će javnost vrlo brzo biti obaviještena - rekao je Jozo Radoš iz HNS-a. 

Damir Kajin iz IDS-a objasnio je da je Vlada jednako stabilna kao što je bila i jučer, a vjeruje da će ostati i do kraja mandata. 

Kajin: Teško će premijer naći takvog gromobrana poput Čačića

- Jasno je da je gubitak Radimira Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, ali ponavljam, koga nema bez njega se može i na premijeru je da predloži adekvatno rješenje za preuzimanje resora gospodarstva koji je u ovom trenutku apsolutno najteži resor u Hrvatskoj - rekao je Kajin. 

Komadina: Ne treba graditi sreću na Čačićevoj nesreći

Zlatko Komadina (SDP) pjesnički je rekao da je u životu samo mijena stalna jest. 

- Dogodi se situacija, ovo je klasična nesreća i na njoj nitko ne treba graditi sreću, kolega Čačić je najmanje želio da se ovo dogodi i tu izražavam i žaljenje mađarskoj obitelji, ali i Čačiću. Situacija će se premostiti kao i svaka, znajući premijera ima sposobnost da riješi takvu situaciju u kratko vrijeme na relativno bezbolan način, vjerujem i da će kolege iz HNS-a ponuditi rješenja koja će biti prihvatljiva i da uz što manje promjena i potresa Vlada nastavi posao - rekao je Komadina i dodao da se hladne glave rješavaju određene situacije, jer u životu nisu samo lijepe stvari, nego i teške. 

Burić: Možda će Vlada sada biti manje bahata i arogantna

Dinko Burić (HDSSB) mišljenja je da je Kukuriku koalicija nespremno dočekala dolazak na vlast, iako je davno u Hrvatskoj svima bilo jasno da će doći do promjena 2011. godine. 

- Vjerujem da će rekonstrukcija Vlade biti brzo napravljena, ali rad Vlade treba gledati u cjelini, a ne samo s ili bez jednog pojedinca, rad Vlade do sada možemo ocijeniti jednom visokom razinom bezidejnosti i uhljebljivanja stranačkih kadrova, visokom razinom nespremnosti za hvatanje u koštac sa stvarnim hrvatskim problemima, zaključno očekujem nakon ovih promjena i odlaska Čačića iz Vlade da će, možda, za hrvatske građane taj odlazak značiti manje arogancije i bahatosti iz same Vlade, ali to građanima ne znači ništa, jer oni od Vlade očekuju puno veću razinu sposobnosti i izlaska iz krize. Osobno ne vjerujem da nikoga tako arogantnog i bahatog neće naći u HNS-u, ali niti bitno sposobnijeg, pogotovo ako se vodi računa koliko je to sve obaveza i funkcija bivši ministar i PP sebi stavio na leđa – kao da je Supermen, to je jednostavno bilo nemoguće očekivati da se sve može raditi - rekao je Burić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...