To je to što me zanima!

Burna noć u Našicama: Olujno nevrijeme oštetilo kuće i usjeve

Zbog obilnih oborina tijekom vikenda, prelili su se odvodni kanali i potoci u Našicama i okolnim naseljima gdje su ugrožene kuće, poljoprivredni usjevi i prometnice
Vidi originalni članak

Obline kiše napravile su štetu na kućama na našičkom području, izvijestio je u nedjelju ujutro osječki Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Najugroženija su bila naselja Zoljan i Velimirovac te područje grada Našica, zbog čega je Gradska uprava angažirala građevinske strojeve za uređenje kanala, Hrvatske vode isporučile 5000 vreća pijeska, a zatraženo je još toliko, ističu u osječkom uredu DUZS-a.

Napominju kako su postrojbe Civilne zaštite stavljene u stanje pripravnosti, angažirane su ekipe dežurnih službi koje rade na saniranju šteta na terenu, a na sjednici županijskog stožera zaštite i spašavanja u Našicama, u suradnji s Hrvatskim vodama i županijskom Vatrogasnom zajednicom, dogovorena je opskrba materijalom i dodatnom opremom.

Vatrogasci Našica i lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava pravili su 'zečje nasipe' vrećama pijeska u Zoljanu, Jelisavcu, Lađanskoj, Martinu, Velimirovacu i Našičkom Markovcu. Tijekom noći razina vode je opadala u naseljima Zoljanu i u Jelisavcu, a u Lađanskoj voda stagnirala.

Zbog obilnih oborina promet je otežan

Zatvorena je prometnica Našice -Požega te županijska cesta Đurđenovac - Šaptinovci u dužini oko 200 metara i lokalna cesta Sušine - Teodorovac, a otežan je promet na više lokalnih cesta, gdje se prometovalo uz regulaciju policijskih službenika.

U DUZS-u su izvijestili kako nije bila potrebna evakuacija stanovništva te da je u međuvremenu otvorena cesta kod Zoljana.

Situacija se polako smiruje

Načelnik županijskog stožera zaštite i spašvanja, dožupan Željko Kraljičak kazao je Hini kako su dežurne ekipe radile na terenu jutros do četiri sata na ispumpavanju vode i zaštiti ugroženih područja. Dodao je kako će se i dalje pratiti stanje nizvodno od Našica, ali da se za sada ne očekuju dodatni problemi i proglašavanje posebnih mjera. Potvrdio je kako nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva te da sada slijedi postupak utvrđivanja štete od ove elementarne nepogode.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • cupi cupi 17.07.2016.

    ****Admin****: Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali korisnici na portalu. Lp

  • Tikvane 17.07.2016.

    malo preobilno navodnjavanje

  • Ptolomej_2 17.07.2016.

    Jutarnji je objavio vijest o Milanovićevu ispitivanju u policiji.Što vi čekate?

Komentiraj...
Vidi sve komentare