To je to što me zanima!

Bus vozio unatrag i pregazio ljude: Poginuli muškarac i žena

Prema prvim neslužbenim informacijama, autobus dubrovačkih registracijskih oznaka je pregazio dvije osobe vozeći unatrag na parkingu. Očevid je u tijeku...
Vidi originalni članak

Dok je u nedjelju parkirao turistički autobus, vozač najvjerojatnije nije vidio muškarca i ženu koji su bili sa stražnje strane. Prema prvim informacijama, krenuo je unazad te ih je prikliještio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je osjetio udarac, vozač je odmah zaustavio autobus. Do njega i nastradalih dotrčali su ostali turisti. Nazvali su Hitnu pomoć, policiju i vatrogasce. Iako su muškarcu i ženi pružali prvu pomoć, zbog težine ozljeda ubrzo su preminuli. Liječnici Hitne mogli su samo potvrditi njihovu smrt. Prema neslužbenim informacijama, stradao je stariji par s jednog kruzera koji je usidren u dubrovačkom akvatoriju. Bili su u grupi koja je došla u poznati restoran Konavoski dvori.

- Ne možemo ništa komentirati. Policija je tu i rade očevid - kratki su bili ugostitelji restorana.

Iz policije dubrovačko-neretvanske potvrdili su da su muškarac i žena poginuli na mjestu. Na intervenciju su došli i vatrogasci JVP Konavle koji su samo osiguravali mjesto nesreće.

Druga teška prometna nesreća bila je u subotu nešto prije 21 sat u Međimurju. U naselju Sitnice kombije je udario pješaka koji je preminuo na cesti. U Istri je u petak poginuo vozač motora (52). On se oko 18.30 sati na cesti Pazin-Cerovlje sudario s traktorom. Vozač (64) poljoprivrednog stroja vukao je prikolicu te je oduzeo prednost motoristu dok je skretao. Stradalog je snažan udarac katapultirao na cestu. Iako je imao nekoliko prijeloma, bio je živ do dolaska Hitne pomoći. Nažalost, preminuo je tijekom vožnje do bolnice.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Mita300 02.10.2017.

    Sve je rečeno u komentarima. Žao mi je ljudi, a najviše vozača. Nije mu lako. Ali pješaci su ko muhe mez glave. Uopće nisu svjesni da su i oni sudionici u prometu i da bi se kao takvi trebali ponašati. Na parkiralištima čavrljaju, ne daj Bože da požure ako su na zebri, pretrčavaju cestu mimo zebre, po mraku hodaju cestom u tamnoj odječi i još k tome po krivoj strani, itd....

  • Prpito 01.10.2017.

    Ne kuzim da autobusi nemaju kamere odostraga za parking kao i vecina novih autiju danas. Nije skupo a cuva ljudske zivote.

  • 01.10.2017.

    Kako je moguce da auto/bus kada ide u rikverc ( a to je puzevim korakom) udari nekoga i zavrsi sa smrtnim posljedicama? Pa ne vozi u trecoj ili cetvrtoj, vec u R!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare