To je to što me zanima!

Bushu prosvjednici zviždali za Dan neovisnosti SAD-a

Tijekom govora, Bush je prekidan uzvicima negodovanja i zvižducima skupine prosvjednika u publici. Osiguranje je izvelo iz publike šestero ljudi
Vidi originalni članak

Američkog predsjednika Georgea W. Busha, u petak je na Dan neovisnosti, rođendan Amerike i najveći nacionalni blagdan, na svečanosti naturalizacije novih državljana u Charlotesvilleu u Virginiji, povicima i zviždanjem ometala skupina prosvjednika, koji su kasnije izvedeni iz publike. Na svečanosti održanoj u Monticellu - imanju Thomasa Jeffersona, Bush je skupini novih sugrađana rekao da je ponosan što ih može zvati Amerikancima.
- Vi koji dolazite iz 30 različitih zemalja ... svi imate jednu stvar zajedničku, a to je ljubav prema slobodi... ljubav koja sve nas čini Amerikancima - rekao je Bush.
Tijekom govora je 5-6 puta prekidan uzvicima negodovanja i zvižducima skupine prosvjednika u publici. Američke TV postaje su izvijestile da su pripadnici osiguranja kasnije izveli iz publike šestero prosvjednika. Bush je na ometanje njegovog govora odgovorio riječima "mi u Sjedinjenim Državama vjerujemo u slobodu govora". Duhovito je napomenuo, kako Thomas Jefferson nije volio javne nastupe, pa je tijekom svog mandata održao samo tri govora pred okupljenim narodom.
- Neki bi rado da je to i danas slučaj - dodao je uz smijeh publike.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • meedo 05.07.2008.

    ja mislim da bi njemu trebalo nać dvojnika koji bi- ako ništa drugo znao održat normalan govor .

  • branchburg 04.07.2008.

    najgori predjesenik u americkoj povjesti....po misljenju zdravih Amerikanaca...kad ce taj november da ga vec jednom skinu ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare