To je to što me zanima!

Butković o HT-u: Ne radi se o ugrozi nacionalne sigurnosti, ali kvar je sigurnosni problem

Butković smatra kako se spajanje sa dežurnim službama treba obavljati preko više operatera a ne preko jednoga. "To je  ono na čemu moramo raditi sada da se ovakve stvari u budućnosti ne dogode", rekao je
Vidi originalni članak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u povodu poteškoća nastalih s HT-ovom fiksnom i mobilnom telefonijom zbog kojih su satima bile nedostupne i hitne službe, kako se ne radi o ugrozi nacionalne sigurnosti ali je to sigurnosni problem.

- Ne bih rekao da je to ugroza nacionalne sigurnosti ali da je sigurnosni problem to da. Kontaktirao sam upravu HT-a rekli su mi da je došlo do određene softverske greške, da se to sad otklanja i da se polako stvari vraćaju u normalu - rekao je Butković nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

HITNE SLUŽBE DOSTUPNE Prvi put imali ovakav kvar, a telefoni bi trebali brzo proraditi

Smatra i kako se spajanje sa dežurnim službama treba vršiti preko više operatera a ne preko jednoga. "To je  ono na čemu moramo raditi sada da se ovakve stvari u budućnosti ne dogode", rekao je.

HT je poslijepodne izvijestio da je otklonjen kvar koji je uočen u 10,15  te je prouzročio višesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

PROBLEMI S POZIVIMA Šef zagrebačke hitne: 'Ne znam kad će se linije popraviti, ali mi smo odmah uveli još 4 linije'

Hrvatski Telekom (HT) izvijestio je iza 17 sati da je otklonjen kvar koji je prouzročio viešesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • livija i ja 30.09.2020.

    Boli ga briga navikao bez mobitela iz Slavonske -ostao samo ministar veza iz kluba

  • nesminrec 29.09.2020.

    Prodali ste cijeli telecom sistem i infrastrukturu Njemcima (prva firma koju smo izgubili u slklopu akcije danke Deutschland). Pitam se da li se ovakav kolaps komunikacija moze/smije Telecomu dogoditi u Njemackoj?A opticke kabele dokuce ce mozda dozivjeti nasi praunuci...a pricamo o 5G!!!

  • Selo_malo 29.09.2020.

    Sustav HT-a je pao jer su pokrenuli brisanje 260000 poruka uvažene gđe. Rimac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare