To je to što me zanima!

Butković: Uprava i radnici bi trebali sjesti zajedno za stol...

Obzirom da Županijski sud u utorak nije donio odluku je li štrajk zakonit ili ne, ročište se nastavlja u srijedu u 10 sati kada se očekuje i krajnja odluka, a štrajk je do daljnjeg odgođen
Vidi originalni članak

Nakon najavljenog, pa onda i odgođenog štrajka sindikata ORCA u Croatia Airlinesu, javnosti se obratio i ministar prometa Oleg Butković. 

- Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru. Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog - rekao je ministar. 

Na navode odvjetnika sindikata Albina Hotića da je utjecao na sudstvo, Butković je odbacio te navode i pritiske na sud jer on "kao ministar to ne smije raditi". 

- Ako su razlozi za štrajk ucjena Vlade da nešto treba napraviti, onda to treba reći - istaknuo je te dodao da nitko od radnika nije ugrožen i da se sve radi u interesu tvrtke i radnika. 

Komentirao je i zahtjev sindikata za novom upravom. 

- Izbor nove uprave nije razlog za štrajk. Ako to je razlog, onda je to ucjena - kazao je Butković. 

UPRAVA TUŽILA SINDIKAT Odgođen štrajk u CA: Štete bi bile velike, sutra novo ročište

Javnosti su se obratila i uprava Croatia Airlinesa koja je istaknula da će kompanija "obaviti sve planirane letove za koje je predbilježeno 7600 putnika". 

Obzirom da Županijski sud u utorak nije donio odluku je li štrajk zakonit ili ne, ročište se nastavlja u srijedu u 10 sati kada se očekuje i krajnja odluka. 

U PODNE Županijski sud odlučuje o štrajku u Croatia Airlinesu

- Uprava Croatia Airlinesa još jednom poziva sindikat ORCA na pronalaženje obostrano prihvatljivog rješenja za potpisivanje novog kolektivnog ugovora, očuvanje socijalnog mira i zaštitu prava svih radnika, i to u skladu s mogućnostima tvrtke i ciljem da se osiguraju financijska stabilnost i buduće planirane poslovne aktivnosti - istaknuli su iz Croatia Airlinesa. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ljubica ljubičica_1 08.08.2018.

    Kako partija kaže tako sud mora radit!

  • Cipelcug 08.08.2018.

    Vidi, vidi ti vraga. Skontali su kao zakonit način zabrane iskazivanja građanskog/radničkog neposluha. A što na istu temu kaže Ustav i EU.

  • POTPEC 08.08.2018.

    Davne 90.godine su nam neki veliki Hrvati oslobodioci upalili svjetlo jer do tada smo živili u mraku. Samo zaboravili su napomenuti da to nije svjetlo prosperiteta, nego nazadovanja preko trulog kapitalizma u robovlasnički sistem i jednoumlje izdajničke partije i vlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare