Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Županijski sud odlučuje o štrajku u Croatia Airlinesu

Danas u 12 sati na Županijskom sudu zakazano je ročište jer je uprava tužila sindikat, tj traži utvrđivanje legalnosti štrajka, rekla je Ivana Lojo iz sindikata ORCA

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
33 komentara

Županijski sud u Zagrebu u podne odlučuje o zakonitosti štrajka u Croatia Airlinesu o čemu ovisi hoće li se održati štrajk koji je za sutra najavio sindikat ORCA, doznaje se iz tog sindikata.

ŠTRAJK U CROATIA AIRLINESU 'Žao nam je, ali u srijedu smo u štrajku, a promet je u kolapsu'

"Danas u 12 sati na Županijskom sudu zakazano je ročište jer je uprava tužila sindikat, tj traži utvrđivanje legalnosti štrajka. Nakon toga znat će se više hoće li se štrajk održati i u kojem smjeru će se ići", izjavila je Ivana Lojo iz sindikata ORCA za Hinu.

"Iako ne želimo prejudicirati presudu, u slučaju da štrajk bude proglašen nelegalnim ili bude donesena zabrana, naravno da do štrajka neće doći, jer ne želimo ugrožavati svoje članove kao ni sam sindikat", rekla je. 

SPORAN KOLEKTIVNI UGOVOR Hoće li u CA krenuti u štrajk? Uskoro se sastaju s upravom

Uprava Croatia Airlinesa i sindikat ORCA na sastanku u ponedjeljak nisu postigli dogovor pa je sindikat ostao pri najavi početka štrajka u srijedu u 6 sati ujutro, a Uprava i nadalje izražava spremnost na dijalog te ističe da nastavlja "poduzimati sve potrebne radnje kako bi se maksimalno umanjile štetne posljedice najavljenog štrajka".  

Uprava ranije je upozorila da bi štrajk uzrokovao gubitke do 800 tisuća eura po svakom danu štrajka. Štrajk bi, po podacima uprave, utjecao na gotovo sedam tisuća putnika samo u prvom najavljenom danu štrajka.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message