To je to što me zanima!

Buzet: Crkvici iz 16. stoljeća prijeti urušavanje zbog odrona

Crkvu od ponora sada dijele samo centimetri pa mještani strahuju da bi novo urušavanje tla moglo odnijeti i crkvu. Ovo je drugi odron u posljednjih 9 mjeseci
Vidi originalni članak

Obilne kiše koje su proteklog vikenda padale u Istri pokrenule su klizište terena neposredno uz temelje crkve sv. Roka u Črnici kod Buzeta. U drugom odronu u posljednjih devet mjeseci dvije kamene gromade teške više od tone pale su niz padinu. Crkvu od ponora sada dijele samo centimetri pa mještani strahuju da bi novo urušavanje tla moglo povući i crkvu.

Jedna od njih je i Josip Hrvatin čija se kuća nalazi tik uz temelje crkvice. Hitna sanacija očekuje se početkom sljedećeg mjeseca, no hoće li to biti prekasno za crkvu i Josipa i njegovu obitelj, zna samo vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Putschi 25.11.2013.

    Sanacija ce se obavit pod uslovom br. 1. Ako kamenje bude ugrozilo gradonacelnicko sluzbeno vozilo . Br.2. Ako zatrpa cestu kojom on " dere " sluzbenim vozilom , kad u svojem carstvu obilazi ovce za muzenje. I na kraju pod br. 3 , kad se neki naivac koji zivi u Americi izmasira rodoljubnim , bla bla pa posalje hrpicu " zelembaca ". Inace Morgen !

  • AntonTrdić 25.11.2013.

    i opet općina neće imati para za sanaciju, a ima para za bacanje na relije, 7 dana tartufa i tako to

Komentiraj...
Vidi sve komentare