To je to što me zanima!

C. Airlines isporučili avion vrijedan 126 milijuna kuna

Avion je u ponedjeljak oko 11 sati sletio u zračnu luku Split. To je prvi od ukupno četiri zrakoplova koje je hrvatska tvrtka uzela u najam
Vidi originalni članak

Novi zrakoplov Dash 8-Q400 vrijedan čak 126,3 milijuna kuna sletio je u ponedjeljak u Split. Riječ je o prvom od ukupno četiriju aviona koje je Croatia Airlines uzela na leasing od kanadskog proizvođača Bombardier Aerospacea. Zrakoplov može postići brzinu od 667 km/h, ima do 90 sjedala i spada u ekološki najprihvatljivije zrakoplove po količini emisije ugljičnog dioksida.
- Dash 8-Q400 jedan je od najsuvremenijih putničkih zrakoplova. Ugovor o operativnom najmu s Bombardier Aerospaceom potpisali smo još u svibnju 2007. godine. Isporuku drugog zrakoplova očekujemo u lipnju ove godine, a trećeg i četvrtog u proljeće 2009. - stoji u prioćenju Croatia Airlinesa. Zrakoplov će se koristiti za kraće linije, a prvi let imat će 23. svibnja na relaciji Zagreb-Bruxelles.
U ponedjeljak oko 17 sati novi zrakoplov sletio je u zagrebačku zračnu luku, gdje ga je blagoslovio đakovačko-srijemski biskup Marin Srakić i krstio ga imenom Slavonija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare