To je to što me zanima!

Čabo demolirao fakultet: Moj čin je bio izrazito domoljuban

Čabo tvrdi da je direktan povod za akciju Zakon o strateškim investicijama, no kaže da je problem puno dublji i 'seže od početka devedesetih i privatizacijske pljačke'
Vidi originalni članak

Nakon 24-satnog ispitivanja u policiji bivši tajnik Torcide Pavao Grubišić Čabo (35) pušten je na slobodu uz kaznenu prijavu za 'uništenje tuđe stvari', pa će se u postupku braniti sa slobode. Čabo je u ponedjeljak navečer banuo na splitski Pravni fakultet i palicom razbio sva stakla na vratima, ormar s izloženim knjigama, jedno računalo i dva monitora te aparat za kavu. Šteta se procjenjuje na 70.000 kuna. 

- Provalio sam na Pravo, s police uzeo udžbenik iz rimskog prava i pokidao ga, bacio na pod ispred fakulteta. Zašto? Zato što se u našem društvu konstantno krše zakoni, zato što pljačka traje od 1992. godine i zato što se ljudi nikako ne žele probuditi i stati u obranu države za koju su mnogi dali svoje živote - rekao je Grubišić Čabo za tportal nakon izlaska iz pritvora. 

Kaže da je želio na svoj način upozoriti na 'isti kaos koji se događa na velikoj sceni' i na kršenje zakona od strane moćnika. Čabo tvrdi da je direktan povod za akciju Zakon o strateškim investicijama, no problem je po njemu puno dublji i proteže se od početka devedesetih i privatizacijske pljačke. 

- Moj čin je bio izrazito domoljuban! Svi se trebamo trgnuti iz rutine i sivila, prestati biti okrenuti samo prema sebi - rekao Čabo.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • little John 30.01.2013.

    Jadni svi mi, ako će nas voditi Čabo, naročito sjevernjaci

  • Švejk 30.01.2013.

    Mogao je iskazati domoljublje tako da stane pred ogledalo i raspali po liku kojega prvog ugleda.

  • rođo101 30.01.2013.

    uh hebote ovi svi splićani nešto previše uzimaju k srcu domoljublje,sanader,braća žužil,štimac,pa sad i ovaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare