To je to što me zanima!

Čačić će se žaliti Upravnom sudu: On se želi vratiti u HNS

Cijelo vrijeme odsluženja kazne je šutio i nije davao izjave. Bit će zanimljivo vidjeti kako će HNS dokazati da je bivši lider kršio stranačka pravila ili štetio HNS-u
Vidi originalni članak

Iako je dio javnosti vjerovao da će Radimir Čačić odmah nakon izlaska iz zatvora osnovati svoju stranku, on će se prvo žaliti Upravnom sudu i pokušati vratiti u HNS. Čačić smatra da su mu prekršena prava, da je narušena elementarna procedura koju propisuje statut HNS-a

Statut HNS-a, koji je u najvećoj mjeri “skrojio” upravo Čačić, kao razloge stegovnog postupka navodi kršenje odredaba Statuta, neuljudno ponašanje u širem smislu riječi, koje narušava ugled stranke itd. Statut je pisan vrlo lapidarno, bez puno detalja, pun je općenitih odredbi pa tako i u člancima koji govore o nepriličnom ponašanju. 

No temeljni dokument stranke istodobno navodi različite stegovne mjere - opomenu, suspenziju u trajanju do godinu dana, odluku o isključenju iz HNS-a ili oslobađajuću odluku u slučaju nevinosti.

Drakonska kazna

Isključenje iz HNS-a može se izreći članu za teške povrede dužnosti navedene u statutu, kojima je nanesena veća šteta HNS-u. Je li Čačić teško povrijedio statut HNS-a i nanio veliku štetu HNS-u? Zašto mu je odmah odrezana drakonska kazna? To će utvrditi sud.

- Otkako služi kaznu, više puta odlazio je u stranačke prostorije, no nitko se nije pojavio kada bi on došao. Laž je i ono što je izgovorila ministrica Mrak Taritaš da su ga zvali. Nisu! - tvrdi njegov bliski prijatelj.

Tko je u pravu?

U HNS-u tvrde suprotno, Čačić je, kažu, nazivao sve osim predsjednice Vesne Pusić.

- Istina je da je dolazio u stranačke prostorije otkako odslužuje kaznu, ali nije istina da ni s kim nije ondje razgovarao - kažu u HNS- u.

S kim je razgovarao ne navode: - Sa svima koji su tada bili u stranci. Zna se samo tko nije bio - Vesna Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Gricic7 21.01.2014.

    Vrijeme je da se ova sramota od stranke raspadne

  • Timmy2 21.01.2014.

    Čačiću znaš da si otpisan,samo te još drži tvoja taština.Okani se ćorava posla.

  • Anamarija Mlačak novinarka 21.01.2014.

    Bit će tu još svega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare