To je to što me zanima!

Čačić je pomoćnicima snimio i pokazivao seriju 'Da, ministre'

To sam radio kako bi oni vidjeli da ja znam što mi rade, a ne da misle da ja to ne znam, kaže Čačić koji smatra da Vlada nikada neće dobiti rat protiv birokracije
Vidi originalni članak

U emisiji Hrvatskoga radija Poslovni tjedan novinarka je pitala potpredsjednika Vlade Radimira Čačića može li Vlada dobiti rat protiv birokracije i to još u ovom mandatu. 

- Vlada nikada neće dobiti rat protiv birokracije. Ima ona izvrsna serija koja se, čini mi se, zove 'Da, ministre' ili tako nešto. Ja sam u prošlom mandatu dao snimiti jednu epizodu te serije, pa sam je pokazao svojim pomoćnicima i šefovima odjela i odsjeka u ministarstvu kako bi vidjeli da ja znam što mi rade, a ne da misle da ja to ne znam - rekao je Čačić. 

Dodao je da on razumije njihovu ogromnu strast da ne naprave ništa i njihovu potrebu da administracija sve spriječi, jer je to ugrađeno u način ponašanja po principu ako nešto nisi napravio, onda ne možeš ni biti kriv. 

- Pa onda ako hoćeš zaradit plaću, ili bar da tako izgleda, onda barem staviš neku primjedbu i zaustaviš nešto. Ne samo da ničemu ne pridonosiš, nego se trudiš da i zaustaviš. To je trajni rat, i nije samo specifičan za Hrvatsku, jer je to duh birokracije - rekao je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • bozidar vesic 20.09.2012.

    Biser hrvatske vlade????????

  • ZMIJA1 21.07.2012.

    ponaša se kao milord

  • zekomrkva101 12.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare