To je to što me zanima!

Čak 100 afera koje su potiho zarobile Hrvatsku, a većina na kraju nije vidjela sudski epilog

Osuđene su sitnije ribe. A ono što je još važnije, nisu uspostavljeni mehanizmi kontrole koji bi učinkovito spriječili njihovo ponavljanje. Niti pravni sustav koji bi u razumnom roku donosio presude
Vidi originalni članak

Još smo i bogata zemlja koliko se krade. S tom bi se uzrečicom mnogi složili, ali onda dolazi pitanje:

A koliko je toga dokazano?

I tu je problem cijelog društva.

Donosimo vam prvi dio serijala o 100 afera koje su obilježile Hrvatsku. I ono što je zajedničko velikoj većini je da su prošle više-manje nekažnjeno. Osuđene su sitnije ribe. Barem zasad. A ono što je još važnije, nisu uspostavljeni mehanizmi kontrole koji bi učinkovito spriječili njihovo ponavljanje. Niti pravni sustav koji bi u razumnom roku donosio presude.

Dalibor Milas u novom Expressu pita: ‘Kordiću, molim te, odgovori gdje je to bio Bog tijekom razapinjanja one djece u Ahmićima?’. Drugi nastavak iz knjige njemačkog novinara Michaela Martensa (1973.) o jedinom laureatu Nobela za književnost iz bivše Jugoslavije. U ovom broju su godine Ive Andrića u Trećem Reichu. Nakon katastrofalne bilance zaraze koronom na proljeće, zli virus se u Španjolskoj opet probudio. Reporter Expressa Miho Dobrašin ušao je u strogo kontrolirani madridski kvart u karanteni. Expressov analitičar Denis Romac istražuje kako predmet Visokoga kaznenog suda, Turudićeva zadnja šansa za preživljavanje u visokom sudstvu, zapravo stoji pred Ustavnim sudom.

Osoba tjedna po izboru Tomislava Klauškog. Šef države i riba: ‘Predsjednik Milanović bi trebao prokazivati HDZ i Plenkovića. Umjesto toga, prikazuje ih uglađenijima nego što zapravo jesu. Pritom Milanović ponavlja svoje stare obrasce...’.

Velika ekspertiza borbenih zrakoplova koje su Izrael, Sjedinjene Američke Države, Republika Francuska i Kraljevina Švedska ponudile Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Film ‘Quo vadis, Aida’, o genocidu u Srebrenici, premijeru je imao na 77. Filmskom festivalu u Veneciji i kandidat je BiH za Oscara, a mi razgovaramo s redateljicom Jasmilom Žbanić: ‘Konstelacija političkih sila u svijetu je takva da nitko ne bi prstom mrdnuo da se Srebrenica zbiva danas’. Ovo je samo dio onog što vas čeka u novom Expressu!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare