To je to što me zanima!

Čak se i susjed izgubio: Prvi kukuruzni labirint u Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kojim putem? Obitelj Pilaš je u Viškovcima sagradila prvi hrvatski labirint u kukuruzu. Posjetitelji na ulazu dobivaju kartu da se lakše snađu i brže ga prođu
Vidi originalni članak

Cijeli labirint je jedna velika poučna staza. Prostire se na 4200 četvornih metara, dugačak je 124 i širok 30 metara, govori nam Branko Pilaš (32) iz Viškovaca.

Obitelj je na cesti između Požege i Pleternice sagradila prvi labirint u kukuruzu.

Ideju su prije godinu i pol pronašli na internetu pretražujući slične projekte po američkim sajtovima, a idejama im je pomogla i Brankova sestra Marija Šarić.

Putujući svijetom zapeli su joj za oko baš kukuruzni labirinti. 

- Duž staze nalaze se postaje s boksovima u kojima su tri vrste svinja. Ondje je i hrana za životinje, a djeca koja sudjeluju u igri moraju pogađati koju od te hrane jedu svinje. Cilj je što prije proći labirint i pogoditi što više hrane - objašnjava gazda Pilaš, kojemu u vođenju OPG-a pomaže i sestra Marija.

Na ulazu dobiju kartu

Na ulazu u labirint posjetitelji dobivaju kartu koja bi im trebala pomoći da ga prođu u što kraćem vremenu. Brankovu sinu Patriku (10) trebalo je samo minuta i 45 sekundi te je do sada postigao najbolji rezultat.

- Večer prije otvaranja labirinta s prijateljima smo imali probu, a jedan od susjeda se izgubio. Bilo je presmiješno.

Zvao nas je da dođemo po njega jer nije znao put. Upravo zato smo na ulazu postavili nešto poput lovačke čeke s koje se vidi cijeli labirint. Prosjek prolaska je deset minuta - pojašnjava Branko. Projekt je, kaže, realizirao u suradnji s Turističkom zajednicom Pleternice, a sljedeće godine planiraju napraviti i duplo veći labirint s još više domaćih životinja.

Prvi hrvatski kukuruzni labirint bit će otvoren do kraja listopada, a Pilaši već imaju dogovorene organizirane posjete vrtića i osnovnih škola. Čak su snimili i noćnu fotografiju labirinta, i to s dizalice na visini od 18 metara. Obitelj Pilaš bavi se ratarstvom i obrađuje 60 hektara zemlje. Osim toga, uzgajaju svinje i posjeduju 25 rasplodnih krmača.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • AntonTrdić 28.07.2014.

    lijepa i pametna ideja hehe

  • p4nT 28.07.2014.

    ja bi našo izlaz , kombajem :P

  • Marina290482 28.07.2014.

    Originalno, barem kod nas, seoski turizam :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare