To je to što me zanima!

Čamcem prebjegli iz Sjeverne u Južnu Koreju: Našla ih vojska

U prosjeku, svake godine iz Sjeverne Koreje u Južnu Koreju prebjegne na tisuće ljudi, no većina ih bježi preko Kine i nije uobičajeno da prelaze granicu između dviju Koreja
Vidi originalni članak

Dvojica građana Sjeverne Koreje prebjegla su u Južnu Koreju u subotu rano ujutro i pronađeni su u Žutom moru, javila je novinska agencija Yonhap sa sjedištem u Seulu, pozivajući se na izvor u vladi. 

Yonhap navodi da je južnokorejska vojska ugledala dvije osobe u čamcu nedaleko od međukorejske morske granice, a jedna od njih je bio vojni časnik. Oni su pokazali želju da prebjegnu u Južnu Koreju.

Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje nije bilo dostupno za komentar.

Do bijega je došlo nakon što je Sjeverna Koreja odbila prihvatiti popis južnokorejskih novinara koji su se nadali da će nazočiti zatvaranju poligona za nuklearne pokuse, što je otvorilo nova pitanja o predanosti Pjongjanga smanjenju napetosti u regiji. 

Svake godine u prosjeku tisuću Sjevernokorejaca prebjegne u Južnu Koreju, većina ih putuje preko Kine i nije uobičajeno da Sjevernokorejci prelaze granicu između dviju Koreja.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • stari mudrac 19.05.2018.

    ako trump kaže, sjevernokorejci će biti prozivani i za kanibalizam! dajte se novinari malo sredite, evo do neki dan ste već gotovo jeli kimu iz ruke (zato jer je i trump bio na tom putu!), a sad opet po njemu i njegovoj diktaturi. kako možete, pa zar ne vidite da amer barem jednom tjedno sam sebe demantira? i ako ćemo pravo, kako je sjeverna koreja pod američkim sankcijama od 1953 godine, onda bi svijet već trebao imati milijunsku političku emigraciju s tog područja. a nema!

  • 19.05.2018.

    pa iz hrvatske je otišlo 200,000 mladih

  • nori 🖖 19.05.2018.

    Zašto ne bježe iz Južne u Sjevernu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare