To je to što me zanima!

Cappelli: Ulazimo u crveno, a pali smo na 81.000 zaposlenih

Napravili smo analizu pada za 60 posto, 75 posto i 90 posto. Mi smo između 60 i 75 posto, to je realno za očekivati. No, ne ovisimo samo o sebi, moramo vidjeti što će se oko nas događati, rekao je Cappelli.
Vidi originalni članak

Ministar turizma Gari Cappelli gostujući u emisiji RTL Danas, rekao je da se u Europi predviđa pad prometa u turizmu za 540 milijardi dolara.

- Stoga, jasno je u kojem smjeru ovo ide - dodao je. 

BOŽINOVIĆ: 'Balansirat ćemo između mjera i popuštanja do otkrića lijeka'

Ministar Cappelli pohvalio je i paket Vladinih gospodarskih mjera. 

- Današnji paket velika je stvar, jer ova kriza će zahvatiti praktički cijeli sektor turizma. Sljedećih mjesec dana ulazimo u crveno. Prvi kvartal je pet posto, a sada smo već dosegli 10 posto otkaza. S 90.000 zaposlenih smo došli na 81.000. Kontaktiraju me ugostitelji i pitaju mogu li zaposlene uzeti natrag. Nisam im znao odgovoriti na to pitanje, ali u svakom slučaju dobra je mjera jer vidimo reakciju. Prepoznali su da je dobra. Tako ćemo sačuvati gro radne snage, mjerama - izjavio je ministar. 

- Teško je prognozirati kada bi se nešto moglo aktivirati, s obzirom na tijek događaja - komentirao je. 

- Napravili smo analizu pada za 60 posto, 75 posto i 90 posto. Mi smo između 60 i 75 posto, to je realno za očekivati. No, ne ovisimo samo o sebi, moramo vidjeti što će se oko nas događati. Imate pet milijuna blokiranih sjedala u avionima. Oni su najjače kompanije  u ovom trenutku, a za dva mjeseca nećete imati niti jednu aviokompaniju koja neće biti u stečaju - rekao je ministar.

KRITIKA NA POMOĆ GOSPODARSTVU Stranka pametno: Mjere Vlade su 'vatrogasne i privremene'...

U Ministarstvu, kaže, rade na programima koji moraju biti spremni kada se situacija u popravi. 

- Kada shvatimo da na nekom tržištu nešto možemo pokrenuti, mi moramo biti spremni i odmah krenuti s programom. Na prvom mjestu je zdravlje. Pripremamo da kroz dvije faze ove mjere sačuvamo radna mjesta, da imamo likvidna sredstva. Realno sagledavajući, neke aktivnosti se, ukoliko se nastave kretati u ovom smjeru, mogu očekivati kraj sedmog, u osmom, devetom ili desetom mjesecu. To je realno - dodao je Cappelli.  

 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 03.04.2020.

    Morat ćemo početi i raditi nešto,jer osnovna zanimacija u državi nam se ne može svoditi uglavnom na šverc i rentanje.

  • 03.04.2020.

    koja sezona? 😂😂😂 nema toga ove godine

  • 02.04.2020.

    Biti će to sve dobro, proći će i ta kriza..

Komentiraj...
Vidi sve komentare