To je to što me zanima!

Carinici i direktori proračun oštetili za bar 20 milijuna kuna

Ukupno 11 carinika tereti se da su 2012. i 2013. pri uvozu robe u Hrvatsku omogućili nezakonito umanjenje carinskih i poreznih davanja na štetu proračuna
Vidi originalni članak

Uskok je na Županijskom sudu u Rijeci podignuo optužnicu protiv 18 hrvatskih i jednog kineskog državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, krivotvorenja isprava i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. 

Ukupno 11 carinskih službenika tereti se da su u razdoblju od kolovoza 2012. do 7. svibnja 2013. u Zagrebu, Rijeci i Škrljevu pri uvozu robe u Hrvatsku za novčanu naknadu i poklone omogućili nezakonito umanjenje carinskih i poreznih davanja na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Njima su dvojica okrivljenih direktora otpremničkih tvrtki dostavljala dokumentaciju na postupanje i ovjeru, što su oni i činili, iako su znali da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji.

Dvojica direktora su od okrivljenih uvoznika robe zaprimali dokumentaciju o količini i cijeni robe za koju su potom izradili carinske deklaracije navodeći umanjenu vrijednost robe. Također su od uvoznika robe preuzimali i predavali carinskim službenicima novac i razne poklone, stoji u Uskokovoj optužnici. 

Slučaj je u javnost dospio još 2013. nakon što je provedena velika akcija uhićenja. Svi su u međuvremenu bili pušteni da se brane sa slobode. Proračun su oštetili za najmanje 20 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dave 07.01.2015.

    i sta ce im se dogodit???NISTA..malo ce im bit narusen ugled i dobit ce 6 mj uvijetno i to je to..lijepa zarada..

  • mariocalabrese 07.01.2015.

    Stotine milijardi Kundaca je stoka lopovska opljackala, pronevjerila i ukrala i nikom nista.Ponekog nitkova ulove bude paar tjedanA u prdekani a opljackano pronevjereno i ukradeno im ostaje kao da im je je to djedovina i cecevina. Stvarno smo hurac od drzave koju nazivamo pravnom?

  • žofanija 07.01.2015.

    A sada poslije izbora dolaze krupne ribe, predstečajne nagodbe, tvorac ovog Zakona , njegovi kartaši, glave hobotnice, njegovi puleni, USKOK i DORH čekaju na semaforu zeleno svjetlo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare