To je to što me zanima!

Časne iz Đakova: Pogađaju nas neugodnosti, uvrede radi virusa

Neke od hospitaliziranih sestara polako se vraćaju kući, a dvije sestre sada šaljemo u bolnicu ne zbog koronavirusa, nego njihovih osnovnih bolesti kao što su dijabetes, hipertenzija, kažu u samostanu
Vidi originalni članak

U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je 197 ljudi pozitivno na korona virus, od kojih se 28 nalazi u KBC-u Osijek. U bolnici je i oko 15-ak sestara sv. Križa, dok je oko 180 redovnica i dalje u samostanu i u izolaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona u Đakovu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Neke od hospitaliziranih sestara polako se vraćaju kući, a dvije sestre sada šaljemo u bolnicu ne zbog koronavirusa, nego njihovih osnovnih bolesti kao što su dijabetes, hipertenzija i drugo - rekli su u samostanu za Glas Slavonije. 

SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH Slovenija odlučila: Hrvatska nije više na 'zelenoj' listi, uvode i strože mjere na granicama

- Mi, čiji je test bio negativan, trudimo se da sve ovdje poslužimo i namirimo. Malo nas je, no trudimo se da sve obavimo - ispričala je jedna sestra i dodala kako ih u ovim teškim situacijama posebno pogađaju neugodnosti na koje nailaze i gdje su predmet stigme. Dodala je kako prolaznici  kraj samostana dobacuju sestrama, a neugodnosti doživljavaju i neki radnici.
 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • 1985 2020 04.07.2020.

    Najžalosnije od svega je bilo kod nas u selu obavila se prva pričest uz mogućnost odgode.znači roditelji nisu htjeli odgoditi..bila je subotom ne nedjeljom da se izbjegne gužva u crkvi...u nedjelju je bila samo jedna sv.misa u crkvi radi novonastale situacije na koju su došla samo 3 prvopričesnika...srce da pukne svima kojima je stalo do toga,prvenstveno velečasnom koji taj dan nije mogao biti sa njima jer je u samoizolaciji...pa mi kad smo bili djeca trčali smo u crkvu i jedva čekali sv.pričest to je bio doživljaj...isli svaki dan na misu da se pričestimo...žalosno je kako većina ljudi danas na to gleda...kao da je sramota biti vjernik

  • 1985 2020 04.07.2020.

    Cipelcug....neodgovorno se ponaša epidemioliška koja nije na vrijeme odradila posao...a SVI mi smo isto jako neodgovorni....zašto ti divni roditelji puni savjesti nisu odgodili krizme i pričesti...zato što su htjeli to obaviti...jel hoćeš reći da oni nisu neodgovorni?? Vjerujem 100posto da su imali mogućnost biranja...pa zašto nisu odabrali odgodu...? Zašto sve svaliti na časne ???

  • Cipelcug 04.07.2020.

    Časne sestre i ostali iz samostana ponijeli su se krajne neodgovorno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare