To je to što me zanima!

Časne nisu htjele pročitati deklaraciju o pravima ljudi

Iako je deklaracijom pravo na sklapanje braka i obitelji povjereno muškarcu i ženi, danas se to želi dati i istospolnim zajednicama, stoji u peticiji
Vidi originalni članak

Aktivisti Iskoraka, Kontre i Ženske mreže Hrvatske u nedjelju su pred Zagrebačkom katedralom dijelili letke s tekstom Opće deklaracije o ljudskim pravima. Riječ je o reakciji na peticiju koju su u krugu vjerskih objekata u cijeloj Hrvatskoj organizirali predstavnici građanske inicijative "Potpisujem Deklaraciju", a u kojoj se navodi da su ugrožena brojna prava iz UN-ove Opće deklaracije o ljudskim pavima, a koja su sukladna s vjerskim vrijednostima. Neva Tölle iz Ženske mreže Hrvatske izjavila je da su protiv peticije koju ljudi "poslije mise potpisuju u svim katoličkim crkvama u Hrvatskoj" te ocijenila da se ta peticija "odnosi na zabranu homoseksualnih brakova i prava na obitelj, te se protivi mogućnosti prava izbora za svaku ženu kad je u pitanju pobačaj". Koordinatorica Lezbijske grupe Kontra Sanja Juras ustvrdila je da Crkva u medijima iskrivljava univerzalni tekst Deklaracije i tu Deklaraciju koristi kako bi napala prava homoseksualnih osoba na obitelj i pravo žena na abortus.
- Katolička crkva je na sramotan način, iskrivljavanjem teksta Opće deklaracije o ljudskim pravima, a s ciljem napada na dostojanstvo i ljudska prava žena i homoseksualnih osoba, odlučila obilježiti obljetnicu usvajanja i proglašavanja te Deklaracije - ustvrdila je Tölle.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • majaazdaja 08.01.2009.

    neznamo kako je buknuo pozar?? a vid bundeve muske na slici kraj slamnatih jaslica sa PLJUGOM u ruci....

  • majaazdaja 08.01.2009.

    ups , krivi clanak...eh te casne

  • DUPINA 07.12.2008.

    Zdravstvenih problema istovjetnih kao u pedera imaju i oni koji misle da su dva pedera obitelj. Neka njima zajednice ili pacjentske ili bolničke ili ne znam kakve, ali kakve veze oni imaju s obitelji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare