To je to što me zanima!

Čavoglave: Biskup Ante Ivas posvetio crkvu Hrv. mučenika

Inicijator gradnje crkve u Čavoglavama je Marko Perković Thompson, a šibenski biskup Ivas u subotu posvetio je crkvu pjevačevim i svojim stihovima u propovjedi
Vidi originalni članak

U Čavoglavama je u subotu posvećena crkva Hrvatskih mučenika. Recitirajući u propovjedi stihove Thompsonovih i svojih pjesama crkvu je blagoslovio i posvetio oltar šibenski biskup msgr. Ante Ivas, koji je i položio kamen temeljac crkve prije deset godina. 

Zbog velike kiše koja je padala uoči početka svete mise izostala je najavljena procesija, kao i dolazak većeg broja gostiju. Moglo bi biti indikativno da na svečanosti nije bilo predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ni lokalnih HDZ-ovaca, gradonačelnice Knina Josipe Rimac, gradonačelnika Drniša Josipa Begonje, župana Gorana Pauka, ni HDZ-ovih saborskih zastupnika, koji su redoviti gosti na sličnim događajima. Umjesto njih, gosti su bili saborski zastupnici ove stranke Goran Marić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, te redatelj Jakov Sedlar. 

Inicijator projekta je sam pjevač Marko Perković Thompson i crkva je kapitalni projekt za njegovo rodno mjesto, u kojem živi 200-ak mještana.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • vilim 21.09.2014.

    U novootvorenoj crkvi Spasenja od Thompsona u Čavoglavama u nedjelju u podne biskup Ante Ivas obaviti će crkveno vjenčannje splitskog gay para koji se nedavno vjenčao u Splitu .Ovom velikom događaju za Čavoglave uz kuma Marka Perkovića i Željke Markić sudjelovati će nmogi Hrvati iz Hercegovine !!!...

  • fenix77 21.09.2014.

    I u mojem mjestu je blagoslovljena crkva. Imamo cca 18.000 stanovnika i jaku privredu, ali od toga ništa nije došlo u novine, ali Čavoglave i Ivas jesu??? Što je totoliko bitno u tim Čavoglavima i kamenjaru. Moguće da nam kamenki jednog dana proglase Čavoglave glavnim gradom HR???

  • varešak 20.09.2014.

    U čije ime je bio Čović ili u ime BiH H.D.Z. ili uime hrvatskog H.D.Z. oba su jednako opljačkali i osiromašili svoj puk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare