To je to što me zanima!

CDU o sastanku: "To je bila interna razmjena mišljenja"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iz stranke njemačke kancelarke riječju ipak nisu potvrdili potporu HDZ-u. Poručili su kako je sastanak Angele Merkel i Karamarka bila tek interna razmjena mišljenja
Vidi originalni članak

Nakon posjeta Karamarka Angeli Merkel HDZ je u utorak poručio da "kancelarka Merkel Karamarku i HDZ-u daje punu potporu za parlamentarne izbore".

No, u službenom priopćenju iz njezine stranke CDU takva podrška nije i formalno riječju potvrđena. Za 24sata su, na pitanja je li doista izražena podrška HDZ-u, koliko je ukupno trajao sastanak, te o kojim su temama razgovarali predsjednici demokršćanskih stranaka iz Njemačke i Hrvatske, iz stranke Angele Merkel odgovorili: "To je bila interna razmjena mišljenja o čijem sadržaju se dalje od toga ne očitujemo" .

POGLEDAJTE VIDEO: Susret Merkel i Karamarka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, iz središnjice HDZ-a u utorak su izvijestili da je Karamarka primila kancelarka Merkel te da je "dala punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njenu predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim parlamentarnim izborima".

Uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 2007. Merkel je, međutim, bila znatno aktivnija i doista je dala nedvosmislenu podršku tadašnjem HDZ-u sa Sanaderom na čelu. Kao znak podrške Ivi Sanaderu i HDZ-u pred izbore, snimila je čak i TV spot od 20-ak sekundi s izjavom u kojoj o prethodnom mandatu Sanadera govori u superlativima.

Nema dvojbe da se i sama činjenica da Angela Merkel prima Karamarka može biti iščitana kao podrška HDZ-u , ali u znatno manjoj mjeri no što je bilo očekivano.

Idi na 24sata

Komentari 309

  • 30.10.2015.

    Rekao je samo jednu riječ:"Uf, uf."

  • brgud 30.10.2015.

    CDU će sigurno podržati 24 sata i SDP , ha ha ha .

  • plik 30.10.2015.

    "razmjena misljenja"?!?! Zamisljam: Merklica je pitala, a Karapatak odgovarao na tecnom engleskom mlatarajuci rukama i nogama.. :))))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare