Obavijesti

News

Komentari 309

CDU o sastanku: "To je bila interna razmjena mišljenja"

CDU o sastanku: "To je bila interna razmjena mišljenja"
2

Iz stranke njemačke kancelarke riječju ipak nisu potvrdili potporu HDZ-u. Poručili su kako je sastanak Angele Merkel i Karamarka bila tek interna razmjena mišljenja

VIDEO

Nakon posjeta Karamarka Angeli Merkel HDZ je u utorak poručio da "kancelarka Merkel Karamarku i HDZ-u daje punu potporu za parlamentarne izbore".

No, u službenom priopćenju iz njezine stranke CDU takva podrška nije i formalno riječju potvrđena. Za 24sata su, na pitanja je li doista izražena podrška HDZ-u, koliko je ukupno trajao sastanak, te o kojim su temama razgovarali predsjednici demokršćanskih stranaka iz Njemačke i Hrvatske, iz stranke Angele Merkel odgovorili: "To je bila interna razmjena mišljenja o čijem sadržaju se dalje od toga ne očitujemo" .

POGLEDAJTE VIDEO: Susret Merkel i Karamarka

Pokretanje videa...

24sata Video 00:29

Podsjetimo, iz središnjice HDZ-a u utorak su izvijestili da je Karamarka primila kancelarka Merkel te da je "dala punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njenu predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim parlamentarnim izborima".

Uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 2007. Merkel je, međutim, bila znatno aktivnija i doista je dala nedvosmislenu podršku tadašnjem HDZ-u sa Sanaderom na čelu. Kao znak podrške Ivi Sanaderu i HDZ-u pred izbore, snimila je čak i TV spot od 20-ak sekundi s izjavom u kojoj o prethodnom mandatu Sanadera govori u superlativima.

Nema dvojbe da se i sama činjenica da Angela Merkel prima Karamarka može biti iščitana kao podrška HDZ-u , ali u znatno manjoj mjeri no što je bilo očekivano.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura