To je to što me zanima!

Čečen Kadirov: 'Ruski vojnici ne smiju imati bradu? Pa ona je sastavni dio za nas muslimane'

Kadirov je ovu odluku kritizirao zajedno s vođom plaćeničke Wagner grupe, Jevgenijem Prigožninom. Kadirova su posebno zasmetale riječi Viktora Sobaleva, člana ruskog parlamenta, kako je zabrana brada, ali i pametnih telefona i tableta sastavni dio ruske vojne discipline
Vidi originalni članak

Čečenski vođa Ramzan Kadirov kritizirao je odluku ruskih vlasti kojom vojnici ne smiju imati brade u ratu protiv Ukrajine. On je naveo kako je brada sastavni dio vjerskih obilježja za muslimane, piše Al Jazeera.

Kadirov je ovu odluku kritizirao zajedno s vođom plaćeničke Wagner grupe, Jevgenijem Prigožinom. Kadirova su posebno zasmetale riječi Viktora Sobaleva, člana ruskog parlamenta, kako je zabrana brada, ali i pametnih telefona i tableta sastavni dio ruske vojne discipline.

IZ MINUTE U MINUTU Ukrajinci evakuiraju iz Hersona, Rusija optužila Kijev za ratne zločine, Kadirov prozvao Zapad

- Mislim da Sobalev ima previše slobodnog vremena s obzirom na to da čita vojni kodeks ponašanja - napisao je Kadirov koji smatra da Sobalev time provocira muslimanske vojnike na strani Rusije.

Prigožin je kazao kako su Sabolevi komentari apsurdni i primjer anarhizma iz 1960-ih.

U posljednje vrijeme "pršti" sve više kritika spram ruskih vojnih neuspjeha. Upravo su Kadirov i Prigožin oni koji najviše kritiziraju te zajedno zazivaju puno ekstremnije mjere ratovanja. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • dskalija 24.01.2023.

    Ovakvim blentavim naslovima se skriva da su natofili na aparatima jer je Turska definitivno blokirala Švedsku i Finsku za članstvo “na neodređeno vrijeme”

  • Uvijek ispred 24.01.2023.

    Ne treba biti baba Vanga, da vidiš da je Kadirov kandidat za novičok.

  • ivanz 23.01.2023.

    Kojim bolesnicima se daje prostora...

Komentiraj...
Vidi sve komentare