Obavijesti

News

Komentari 200

Ukrajinci evakuiraju iz Hersona, Rusija optužila Kijev za ratne zločine, Kadirov prozvao Zapad

Ukrajinci evakuiraju iz Hersona, Rusija optužila Kijev za ratne zločine, Kadirov prozvao Zapad

Trebamo pobjedu, a ne remi. Ako sada dopustimo Rusiji da predahne, Putin će pretvoriti zamrznuti sukob u ogromnu tempiranu bombu u srcu Europe, upozorio je ukrajinski ministar vanjskih poslova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.52

 

 

Unija ograničila cijenu ruske nafte, a Rusi odgovorili: 'Europa će odsad živjeti bez naše nafte'

Ograničenje cijene, dogovoreno na razini veleposlanika članica EU-a u Bruxellesu u petak, povezano je s ranijom odlukom zemalja G7 o sankcioniranju ruskog naftnog izvoza. 

- Do dogovora je došlo nakon što je Poljska pristala na dogovor Europske unije o ograničenju cijene ruske nafte od 60 dolara po barelu, što omogućuje EU da krene dalje s formalnim odobravanjem sporazuma tijekom vikenda - rekao je u petak poljski veleposlanik pri EU Andrzej Sados.
Više pročitajte ovdje.

23.12

Ukrajinski tužitelj: Više od 700 mrtvih u Harkivskoj, Donjeckoj i Hersonskoj oblasti 

Glavni ukrajinski tužitelj rekao je kako je više od 700 tijela pronađeno na oslobođenim teritorijima Harkivske, Donjecke i Hersonske oblasti. 

Istaknuo je među mrtvima 90 posto civila. 

21:47

Putinu stiže društvo...

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel stigao je u  Moskvu gdje će se susresti s Vladimirom Putinom i prisustvovati otkrivanju spomenika Fidelu Castru, javili su nešto ranije ruski mediji. Kubanca je tamo dočekao vojni orkestar, a sudeći po fotografijama, niske temperature u Rusiju mu baš i ne odgovaraju...

24sata
24sata
24sata
24sata
21:30

Havana - Moskva

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel Bermudez stigao je u Rusiju. Zrakopolovom je sletio u moskovsku zračnu luku Vnukovo-2 , navode RIA Novosti .

U zračnoj luci šefa države dočekao je vojni orkestar koji je odsvirao himne Kube i Rusije. Diaz-Canel će se u Moskvi sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i sudjelovati na otkrivanju spomenika bivšem kubanskom predsjedniku Fidelu Castru, javljaju ruski mediji.

Putinov glasnogovornik Peskov ranije ovog tjedna rekao je kako dva čelnika  imaju jako puna tema za razgovor.

21:12

Moskva traži da Ukrajina odgovara za svoje zločine...

Moskva je poslala pismo glavnom tajniku UN-a Antóniju Guterresu o okrutnom i neljudskom postupanju Ukrajinaca prema ruskim ratnim zarobljenicima, objavio je na Twitteru Dmitry Polianski, zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri organizaciji.

"Danas smo poslali pismo o ovom pitanju Antóniju Guterresu i zatražili da ga distribuiramo kao službeni dokument u Vijeću sigurnosti i Općoj skupštini UN-a. Ukrajina mora odgovarati za svoje ratne zločine", napisao je diplomat, javlja ruska RIA.

Polianski se referirao na navodnu snimku pogubljenja ruskih zatvorenika od ukrajinske vojske. Kijev je rekao kako provjerava autentičnost snimke.

Komentari 200