To je to što me zanima!

Čehinja je u natikačama brala bilje pa se izgubila na Biokovu

U razgovoru su saznali da nije ozlijeđena te shvatili da je njezina lokacija kraj stupa mobilnog operatera. Kako je padala noć, vatrogasci su alarmirali i HGSS stanica Makarska...
Vidi originalni članak

Čehinja (65) u subotu se u natikačama s otvorenim prstima otputila na brdo Plišivac iznad Drvenika nabrati ljekovite trave. Ostala je zarobljena na 230 metara nadmorske visine.

Kako se te večeri oko 22 sata trebala vratiti u Češku, članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drvenik u 17.48 sati nazvao je vlasnik turističke agencije iz Praga i obavijestio ih kako im nedostaje putnica.

Njih desetero odmah su pokrenuli potragu i na mobitel uspjeli dobiti zalutalu Čehinju. Kako je stalno spominjala strujni stup, trebalo im je vrenena da je lociraju. U razgovoru su saznali da nije ozlijeđena te shvatili da je njezina približna lokacija kraj stupa mobilnog operatera. Kako je padala noć, vatrogasci su alarmirali i HGSS stanica Makarska te s njima krenuli u akciju spašavanja.

- Ekipa na terenu uspjela je ostvariti vizualni kontakt s unesrećenom ženom u 18.50 sati te je uslijedio spust kroz gustu makiju i kamenjar - ispričao nam je voditelj akcije, HGSS-ovac Stipe Bušelić.

Akciju su okončali u 19.50 sati, kad je žena s brda spuštena do Jadranske magistrale. Iako je bila neozlijeđena, uslijed provlačenja kroz makiju zadobila je ogrebotine po nogama i rukama. U manje od tjedan dana ekipa HGSS Makarska imala je već tri spašavanja.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Miške 18.07.2016.

    U Austriji, Gradišću u Rustu na plažu i zimi ne možeš ako ne platiš parkiranje a van zime i ulaznicu. Sve je čisto i nitko se ne buni.

  • Dalibor0704 18.07.2016.

    Staviti Česima, Poljacima i sličnima narukvicu ili nanogvicu, kao kriminalcima. Čim se udalje od plaže, alarm. Pa neće na luftiće put Visa ili na Biokovo u papučama.

  • bjondina32 18.07.2016.

    di ju je đava nosa

Komentiraj...
Vidi sve komentare