Obavijesti

News

Komentari 107

Čehinja je u natikačama brala bilje pa se izgubila na Biokovu

Čehinja je u  natikačama brala bilje pa se izgubila na Biokovu
1

U razgovoru su saznali da nije ozlijeđena te shvatili da je njezina lokacija kraj stupa mobilnog operatera. Kako je padala noć, vatrogasci su alarmirali i HGSS stanica Makarska...

VIDEO

Čehinja (65) u subotu se u natikačama s otvorenim prstima otputila na brdo Plišivac iznad Drvenika nabrati ljekovite trave. Ostala je zarobljena na 230 metara nadmorske visine.

Kako se te večeri oko 22 sata trebala vratiti u Češku, članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drvenik u 17.48 sati nazvao je vlasnik turističke agencije iz Praga i obavijestio ih kako im nedostaje putnica.

Njih desetero odmah su pokrenuli potragu i na mobitel uspjeli dobiti zalutalu Čehinju. Kako je stalno spominjala strujni stup, trebalo im je vrenena da je lociraju. U razgovoru su saznali da nije ozlijeđena te shvatili da je njezina približna lokacija kraj stupa mobilnog operatera. Kako je padala noć, vatrogasci su alarmirali i HGSS stanica Makarska te s njima krenuli u akciju spašavanja.

- Ekipa na terenu uspjela je ostvariti vizualni kontakt s unesrećenom ženom u 18.50 sati te je uslijedio spust kroz gustu makiju i kamenjar - ispričao nam je voditelj akcije, HGSS-ovac Stipe Bušelić.

Akciju su okončali u 19.50 sati, kad je žena s brda spuštena do Jadranske magistrale. Iako je bila neozlijeđena, uslijed provlačenja kroz makiju zadobila je ogrebotine po nogama i rukama. U manje od tjedan dana ekipa HGSS Makarska imala je već tri spašavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...