To je to što me zanima!

Čehok bi prekinuo gradnju autoceste i mosta Pelješac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Potpredsjednik HSLS-a zauzeo se za manju javnu potrošnju i odustajanje od pojedinih kapitalnih investicija zbog velike financijske krize u državi
Vidi originalni članak

Ivan Čehok, potpredsjednik HSLS-a, zauzeo se za smanjenje javne potrošnje, odustajanje od nekih kapitalnih investicija poput autoceste Zagreb - Sisak, odgodu početka gradnje mosta Pelješac te gradnje cijevi tunela na autocesti prema Dalmaciji. Treba nastaviti ulaganja u infrastrukturu, energetski sektor i obrazovanje. U potpunosti se slaže sa zaključcima nedavnoga gospodarskog skupa u Opatiji o nužnosti povećanja domaće proizvodnje i izvoza. Čehok je podržao premijera Sanadera u štednji na božićnim darovima i domjencima.

MUDRINIĆ PREDLAŽE FOND ZA INTERVENCIJE U GOSPODARSTVO
Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predlaže Vladi osnivanje fonda za intervencije u gospodarstvo, rekao je predstavnik HUP-a Ivica Mudrinić, te hitni početak reforme javne uprave.
Poslodavcima naročito smetaju izvanproračunski nameti pa su predložili da se naknada za Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsku turističku zajednicu i Hrvatske šume u idućoj godini smanji za 25 posto.
U 2002. godini za te su naknade poslodavci platili 626 milijuna kuna, a u 2007. to je već iznosilo 1,056 milijardi kuna, upozorio je Mudrinić. Sanader je odgovorio kako podržava taj prijedlog "u smislu da i te institucije moraju nositi teret izvlačenja gospodarstva iz krize".
Sanader je također najavio osnivanje Savjetodavnog odbora Vlade i Gospodarsko socijalnog vijeća s ekonomskim stručnjacima koji bi radili na spomenutim projektima.
U odbor su pristali ući Željko Lovrinčević, Mladen Vedriš, Sandra Švaljek, Ante Čičin Šain, Žarko Miljenović u ime Hrvatske narodne banke, Ljubo Jurčić u ime Hrvatskog društva ekonomista, Ante Starčević u ime HUP-a, a očekuju se i predstavnici HGK-a i sindikata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gremljin 18.11.2008.

    jedino pametno kaj se i da napraviti jest prestati bacati novac nas koji radimo za punjenje proračuna, a kreteni onda taj novac provozaju malo po svojim deviznim računima, malo po računima firmi lopovskih koje grade te ceste, a najbolje je kaj te ceste još dodatno plaćamo onima kojima te ceste budu prodane pa opet lova ode na privatne račune sanderovih i inih...sto posto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare