To je to što me zanima!

"Čekamo uplatnice da vidimo koliko će nas koštati vrtić"

Ova Bandićeva odluka je ishitrena. Nekima će se cijene povećati do 1000 posto, a to je nešto što se ne događa u civiliziranom svijetu, kazale su članice urduge Roda
Vidi originalni članak

Članice Udruge Roda su u ponedjeljak ponovno upozorile kako su roditelji zbog problema oko vrtića u Zagrebu postali taoci političkih igara, jer dan danas još ne znaju koliko će plaćati vrtić.

- Ova Bandićeva odluka je ishitrena. On ju je sam donio. Nekima će se cijene povećati do 1000 posto, a to je nešto što se ne događa u civiliziranom svijetu. ovakvom odlukom demotivirat će mlade parove za proširenje svojih obitelji - kazale su Mirela Blažanović i Davorka Malenica Makarović iz udruge. Naglasile su i kako je prije donošenja odluke o vrtićima postojala radna skupina koja je govorila da su promjene u vrtićima nužne i podržavale su prijedlog da se cijene vrtića povećaju do 600 kuna. Kažu kako je najveći problem što djeca povećanjem cijena neće dobiti bolju kvalitetu vrtića. Osim Bandića, krive i Skupštinu. nadaju se da će se umiješati državni odvjetnik Bajić i da će riješiti situaciju. 

Tek u srpnju će roditelji dobiti uplatnice prema kojima će znati koliko će vrtiće plaćati, a boje se da će to narušiti njihovu privatnost jer će cijenu, koja se formira prema socijalnom stanju, moći svi vidjeti.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • HrvojeIvančić 05.07.2011.

    Otac sam 3-godišnje kćerke i ovo kaj radi udruga RODA JE GLUPOST pa u Zagrebu je vrtić nerealno jeftin ! Bilo gdje u derugim gradovima je skuplje ne za duplo nego troduplo i više! a što se tiče upisa u vrtić tak je kak je i ja sam čekao da mi malena dobije mjesto godinu dana mjesta nema strpite se!

  • NEmigrantima 05.07.2011.

    zašto cijela hrvatska mora biti terorizirana o cijenama vrtića u zagrebu??

  • KristinaMlikota 05.07.2011.

    nije problem plaćanje samo-nego nek mi djete bude primljeno,jer ima i nas koji nemamo nikoga za pričuvat djecu/bake i sl.a uglavnom takvi i dobiju vrtić....a mi štaćeš radiš za privatni vrtić i gablec na poslu..i ako od1plaće ostane za sladoled... a moramo raditi jer ipak treba nekako doživiti i mirovinu..iako u to nevjerujem ali se nadam.. ...2god.odbijeni i na žalbu ///di je tu pravda i zako dragi bandiću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare