To je to što me zanima!

Čelnici EU-a najoštrije osuđuju terorističke napade u Francuskoj

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak navečer virtualni samit na kojem razgovaraju o epidemiološkoj situaciji u Europi. U izjavi ističu jedinstvo i solidarnost s Francuskom
Vidi originalni članak

Čelnici država članica Europske unije osudili su u četvrtak navečer u zajedničkoj izjavi današnje terorističke napade u Francuskoj i poručili da su to napadi i na "zajedničke vrijednosti" članica EU-a.

- Najoštrije osuđujemo napade koji predstavljaju napade na naše zajedničke vrijednosti - kaže se u izjavi koju je objavio predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

- Mi, europski čelnici, šokirani smo i ožalošćeni terorističkim napadima u Francuskoj - dodaje se  u izjavi.

VIDEO: POČINTELJ PRIVEDEN Napad u Nici: Nožem ubio troje ljudi, dvojici odrubio glavu

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak navečer virtualni samit na kojem razgovaraju o epidemiološkoj situaciji u Europi.

U izjavi ističu jedinstvo i solidarnost s Francuskom, francuskim narodom i vladom u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

- Pozivamo čelnike diljem svijeta da rade na dijalogu i razumijevanju među zajednicama i religijama, a ne na podjelama - dodaje se u izjavi.

NAPADAČ UBIJEN Novi napad u Francuskoj: Napao policajce i vikao 'Allahu akbar'

Dva tjedna nakon što je čečenski islamist odrubio glavu gimnazijskom profesoru u pariškoj regiji, tri osobe su ubijene nožem u četvrtak ujutro u jednoj crkvi u Nici, na jugoistoku Francuske.  

Napadač je 21-godišnji Tunižanin  koji je nedavno stigao iz Lampeduse, prema izvorima bliskim predmetu, a izvikivao je "Alahu Akbar" tijekom napada

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Borna.2 30.10.2020.

    Nekako imam osjećaj da će potezi koje će povući čelnici EU više naštetiti domicilnim Europljanima nego nasilnim migrantima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare