To je to što me zanima!

Čelnici EU bi trebali odobriti plan o izbjegličkim kvotama

U utorak su ministri unutarnjih poslova EU većinom glasova izglasali plan za raspodjelu izbjeglica iz Italije, Grčke i Mađarske. Protiv su glasovale 4 članice
Vidi originalni članak

Čelnici Europske unije u srijedu će se sastati u Bruxellesu gdje bi trebali odobriti plan za razmještaj 120.000 izbjeglica diljem Europe, javlja BBC.

Podsjetimo, jučer su ministri unutarnjih poslova EU većinom glasova izglasali plan za raspodjelu izbjeglica iz Italije, Grčke i Mađarske. Četiri članice glasovale su protiv kvota, koje bi se trebale provesti u naredne dvije godine. 

Protiv su bile Mađarska, Rumunjska, Češka i Slovačka, dok je Finska bila suzdržana. Poljska, koja se u početku protivila kvotama, ipak je glasovala za plan. 

U fokusu današnjeg summita bit će i učvršćivanje granica EU te pružanje veće pomoći zemljama u susjedstvu Sirije, odakle dolazi mnogo izbjeglica.

Na summitu će sudjelovati i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • arnold191 23.09.2015.

    dragi narode! ovim putem zelim zahvaliti Marku Maricu! Jer je to covijek koji je spasio moj zivot, i izvukao me iz velikih dugova. zavrsio sam u zatvoru, obitelj mi je ostala bez novaca, tako da sam morao posudivati novac od ljudi, od kojih nitko nebi trebao posudjivati. tako da kada sam izasao sam bio u gadnim problemima, sve dok nisam stupio u kontakt sa doticnim mariom maricem, i koje me je uspio izvuci iz groba koji me je cekao.. tako ovim putem mu mogu jedino zahvaliti, i pomoci mu kao sto je pomogao meni, i sto ce pomoci svim ljudima na ovome svijetu. dodajte ga na fb profilu, zove se MARIO MARIC

  • mali miki 23.09.2015.

    Ma koje kvote, po meni oni koji su ih zvali, neka si ih i imaju. Ljudi nam nemaju što jesti, starci kopaju po kontejnerima, djeca su gladna u školi, a mi izigravamo pijanog bogataša. Ne sviđa mi se to.

  • alan ford_1 23.09.2015.

    Dok god izbjeglice pristižu glupo je razgovarati o kvotama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare