To je to što me zanima!

Čelnik HZZO-a o bolovanjima: 'Radi se o navici od 20 godina'

Sada je zatečeno stanje da bolovanja koja jesu medicinski opravdana na kraju budu neopravdana - rekao je Varga. Dodaje kako je današnja stopa bolovanja 3,11 posto
Vidi originalni članak

Čelnik HZZO-a, Siniša Varga, u Dnevniku 3 HTV-a komentirao je pojačane kontrole propisivanja bolovanja koje će se u Hrvatskoj provoditi od 1. rujna ove godine. 

- Radi se o navici od 20 godina. Sada je zatečeno stanje da bolovanja koja jesu medicinski opravdana na kraju budu neopravdana - rekao je Varga. Dodaje kako je današnja stopa bolovanja 3,11 posto, a žele je smanjiti na europski standard od 2,5 posto. 

- U doba krize na žalost moramo biti radikalniji. Pacijenti koji zaista jesu bolesni te naše mjere neće ni osjetiti - kaže Varga. Rekao je i kako novi model govori i o drugačijem vrednovanju bolesti, a žele postići da teško bolesni pacijenti imaju brži pristup mjestima u bolnicama.

Liječnik koji seli u Veliku Britaniju: Promjena nema

Liječnik Ivor Ković koji zbog nezadovoljstva hrvatskim sustavom uskoro ide raditi u Veliku Britaniju rekao je kako takav izbor ne ide preko noći. Kaže kako je nezadovoljan situacijom i stanjem u našoj zemlji.

- Ne vidimo da se promjene događaju i da se događaju dovoljno brzo. Ja sam pokušavao kroz svoj rad davati savjete konkretno i javno te i ministrima i nikada nisam naišao na otvorena vrata i povratne informacije. Tada shvatite da gubite entuzijazam i da najbolje radne godine zapravo gubite - kazao je. Smatra da nitko od liječnika ne radi isključivo za novac. Ističe i kako on želi iskoristiti svoje potencijale bez da ga netko u tome koči.

Čelnik HZZO-a komentirao je kako je zaustavljanje takvih slučajeva teško, pogotovo od kada je Hrvatska u Europskoj uniji. Ipak, smatra kako će i Hrvatska nakon krize postati mjesto gdje će dolaziti liječnici iz cijele Europe. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • najiram 10 23.08.2013.

    zna se tko je uvijek na bolovanju partijski ljudi ostali nikad nisu mogli na bolovanje.....

  • dahhmal 23.08.2013.

    Pravi intelektualci zele da im sljker radi do 67 godina i po mogucnosti da ne ide na bolovanje svaka cast

  • dahhmal 23.08.2013.

    Prava robovlasnicka drzava postajemo ak te ne unisti privatnik koji te tjera da radis 12 sati na dan za mizeriju koju ti jedva da onda ce te dovrsiti zdravstvo sa jeftinim lijekovima i uskracivanjem zasluzenoga bolovanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare