Obavijesti

News

Komentari 11

Čelnik HZZO-a o bolovanjima: 'Radi se o navici od 20 godina'

Čelnik HZZO-a o bolovanjima: 'Radi se o navici od 20 godina'
1

Sada je zatečeno stanje da bolovanja koja jesu medicinski opravdana na kraju budu neopravdana - rekao je Varga. Dodaje kako je današnja stopa bolovanja 3,11 posto

VIDEO

Čelnik HZZO-a, Siniša Varga, u Dnevniku 3 HTV-a komentirao je pojačane kontrole propisivanja bolovanja koje će se u Hrvatskoj provoditi od 1. rujna ove godine. 

- Radi se o navici od 20 godina. Sada je zatečeno stanje da bolovanja koja jesu medicinski opravdana na kraju budu neopravdana - rekao je Varga. Dodaje kako je današnja stopa bolovanja 3,11 posto, a žele je smanjiti na europski standard od 2,5 posto. 

- U doba krize na žalost moramo biti radikalniji. Pacijenti koji zaista jesu bolesni te naše mjere neće ni osjetiti - kaže Varga. Rekao je i kako novi model govori i o drugačijem vrednovanju bolesti, a žele postići da teško bolesni pacijenti imaju brži pristup mjestima u bolnicama.

Liječnik koji seli u Veliku Britaniju: Promjena nema

Liječnik Ivor Ković koji zbog nezadovoljstva hrvatskim sustavom uskoro ide raditi u Veliku Britaniju rekao je kako takav izbor ne ide preko noći. Kaže kako je nezadovoljan situacijom i stanjem u našoj zemlji.

- Ne vidimo da se promjene događaju i da se događaju dovoljno brzo. Ja sam pokušavao kroz svoj rad davati savjete konkretno i javno te i ministrima i nikada nisam naišao na otvorena vrata i povratne informacije. Tada shvatite da gubite entuzijazam i da najbolje radne godine zapravo gubite - kazao je. Smatra da nitko od liječnika ne radi isključivo za novac. Ističe i kako on želi iskoristiti svoje potencijale bez da ga netko u tome koči.

Čelnik HZZO-a komentirao je kako je zaustavljanje takvih slučajeva teško, pogotovo od kada je Hrvatska u Europskoj uniji. Ipak, smatra kako će i Hrvatska nakon krize postati mjesto gdje će dolaziti liječnici iz cijele Europe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...