To je to što me zanima!

Cerar: 'Naša vlada će ustrajati nepopustljivo na granicama...'

Slovenski premijer je pozvao na jedinstvo u domaćoj politici, kakva se pokazala prilikom referenduma 1990. godine i prilikom stjecanja samostalnosti...
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Miro Cerar rekao je u petak da će njegova vlada ustrajati na "svojim granicama" do kojih bi trebala doći provedbom arbitražne presude o granici s Hrvatskom.

- Slovenija je za dobrosusjedske odnose, ali će nepopustljivo ustrajati na svojim granicama. Arbitražnu odluku poštujemo i provodit ćemo je. Znati gdje je granica, a živjeti kao da je nema, to bi morao biti moto 21. stoljeća- kazao je Cerar na svečanoj akademiji u Ljubljani kojom je obilježen 23. prosinca 1990. kad su Slovenci na referendumu glasovali za samostalnost.

Naglasio je da će se Slovenija pri provedbi arbitražne presude pobrinuti i za one svoje državljane koji prema toj presudi ostaju u Hrvatskoj.

Cerar je pozvao na jedinstvo u domaćoj politici, kakva se pokazala prilikom referenduma iz 1990. i prilikom stjecanja samostalnosti šest mjeseci kasnije.

- Jedinstvo i samostalnost ostaju naše zajedničke, temeljne vrijednosti. Vjerujem da u svakoj ozbiljnijoj kušnji moramo iskazivati jedinstvo kao prije 25 godina, a izborenu samostalnost ne smijemo nikada zaboraviti ili zanemariti ni u djelovanju u međunarodnim integracijama- kazao je Cerar.

 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Ruda00 23.12.2017.

    Predizborna kampanja alpskih srba se pojačava.

  • Smoke_on_the_Water 23.12.2017.

    Znači rat. Mislim da smo u tome puno bolji od Slovenaca. Jedva čekam.

  • smilodon 23.12.2017.

    slovenci se dogovorili sa srbima da odigraju neki igrokaz tipa rat u dva dana, i da pogine čim manje ljudi! a srbi se buju povlekli! to se i ostvarilo malo su pucali, a u slovensko-srpskom ratu su poginula dva turčina kaj su vozili kamione tranzit kroz sloveniju! Onda su nama prodavali oružje teritorijalne obrambe (jel im nije trebalo)za velike pare! i dok smo mi krvarili na nekoliko fronta, oni su se polako kurv...ski zavlačili na neke naše teritorije! mislim da je zadnji čas da pošaljemo, recimo poštare i da ih oni dovedu u red!

Komentiraj...
Vidi sve komentare