To je to što me zanima!

Čermak na Hvaru: Lijepo je biti na Jadranu nakon tih 7 godina

S prijateljima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem, koje su osudili na 24 i 18 godina zatvora, Čermak se, kaže, redovito čuje. Trenutno odmara na otoku Hvaru
Vidi originalni članak

Još se nisam odmorio, ali lijepo je poslije dugih sedam godina opet biti na Jadranu. Uživam u suncu, moru i plivanju, rekao nam je umirovljeni general Hrvatske vojske Ivan Čermak (61). Ovo ljeto posjetio je stare prijatelje u Zadru i na Braču, a u utorak je stigao u Hvar. Sa suprugom Marijanom navečer je prošetao rivom.

- Na Hvaru sam zadnji put bio prije sedam godina. Sin Borna još je bio mali. Sjećam se da smo mu na štandovima kupovali pištolje na vodu. Sad je skoro 15-godišnjak i sam je otišao van zabaviti se - kaže Čermak.

Umirovljenog generala Haški sud teretio je za ratne zločine u vrijeme "Oluje". Dobrovoljno se predao u ožujku 2004., a sud ga je u travnju ove godine oslobodio svih točaka optužnice. S kolegama generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem, koje su osudili na 24 i 18 godina zatvora, Čermak se, kaže, redovito čuje.

- Nećemo o politici na ljetnom odmoru - kratko je komentirao general. Na moru ostaje mjesec dana, a zatim se vraća u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Ludi ZAGOREC 28.07.2011.

    A vidi se kako nam je usrana zemlja kad ovog ratnog kulaka nitko i ne pokusava pitat odakle je stekao to silno bogatstvo i to jos za vrijeme rata,dok su drugi ginuli.Koja to generalska plaća moze to podnjet.Kako to posten covjek moze zaradit ?Samo ti ljepo uživaj na moru,zbrinuo si ti cijela svoja pokoljenja, koliko si nakrao za vrijeme rata ali bez brige nitko te neče ni pitat od kud i zasto jos ce ti dati i odlikovanje za to..,jer smo mi takav narod.

  • crespo1607 28.07.2011.

    svaka cast Gotovini i Markacu,a ti Čermaku profiteru...NEBITAN SI

  • jontra69 28.07.2011.

    tuđmanov ratni profiter

Komentiraj...
Vidi sve komentare