To je to što me zanima!

Česi se nasukali na Zlatnom ratu - brodom skoro došli na plažu

Kupači na Zlatnom ratu u utorak su u pomoć priskočili nesretnim Česima koje je na jedrilici ulovio jaki vjetar pa su se nasukali. Hrabri kupači priskočili su u pomoć
Vidi originalni članak

Jaki maestral nad područjem plaže Zlatni rat na Braču "otpuhao" je jedrilicu s češkim turistima gotovo do same obale, a kupači su priskočili u pomoć da brod ne bi završio na plaži.

POGLEDAJTE VIDEO: Jedrilica je bila nadomak obale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

-Dva Slovenca, Amerikanac i moja ekipa odmah smo priskočili u pomoć da bismo zaustavili jedrilicu da ne bi završila na samoj plaži. Povlačili smo užad da bismo zaustavili brod, a onda je došao i kolega koji radi u rent-a-boatu pa ga je izvukao gliserom - objasnio je čitatelj situaciju spašavanja nasukane jedrilice.

Dodaje i kako je na brodu bilo oko osmero Čeha, a napominje kako je usidravanje na tom području zabranjeno u prostoru 300 metara od obale.

- Došli su na vrlo plitak dio mora gdje dubina nije ni pet metara. Kobilica jedrilice se zabila u pijesak, dotad se brod okretao na vjetru - zaključio je čitatelj.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Prva proleterska_1_1 29.07.2020.

    Na zapadnom djetu rata je struja tako jaka od obale do kraja rata , da nosi pjesak , pa je zato dubina 5m skoro do same pješčane obale . Pošto na moru idu granice pravokutno na kopno , na zapadnom djelu ne može biti zabranjeno sidrenje , jer je na tom djelu na kopnu divljina ! Zabranjeno je na južnom djelu , gdje su na uređenoj obali morska sportska zabavišta !

  • 29.07.2020.

    Ja sam u šoku i vjeverici

  • Vito1 29.07.2020.

    Jedrilicu na snimci maestral gura u smjeru u kojem puše. Velika površina i skoro bez težine plovilo nema kontrolu nad vjetrom, a motor je obično slabiji od 15 kW kako bi izbjegli "komplikacije" kod iznajmljivanja. Nepoznavanje najobičnijeg postupka sidrenja rezultira ovakvim zabavama za gledateljstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare