To je to što me zanima!

'Četnički i partizanski pokret imali su iste ili slične ciljeve'

U nedjelju su u Srbiji u obiteljsku grobnicu položeni posmrtni ostaci članova kraljevske obitelji Karađorđević, a na svečanosti su bili Tomislav Nikolić i Ivica Dačić
Vidi originalni članak

U nedjelju su u Srbiji u obiteljsku grobnicu položeni posmrtni ostaci članova kraljevske obitelji Karađorđević, a na svečanosti polaganja posmrtnih ostataka bili su i srbijanski premijer Ivica Dačić i predsjednik Tomislav Nikolić.

U šumadijskom gradiću Topoli okupljeni su govor premijera Dačića ispratili zvižducima i uzvicima pripadnika desničarskih udruga koji mu zamjeraju sporazum o normalizaciji odnosa s Kosovom. 

Dačić je, između ostalog, rekao kako se prošlost ne može izmijeniti, ali da se greške danas ispravljaju, te da je važno da srpski narod u budućnosti bude jedinstven i da ne radi greške.

Nikolić je rekao da je povratkom posmrtnih ostataka u domovinu ispravljena nepravda i učinjen korak prema nacionalnom jedinstvu. Dodao je da je povijest srpskog naroda obilježena i unutarnjim podjelama i sukobima.

-  Jedan od sukoba nastao je tijekom Drugog svjetskog rata i imao je tragičan epilog, čije posljedice osjećamo i danas. Mržnja između dva srpska pokreta, četničkog i partizanskog, koji su proglasili iste ili vrlo slične ciljeve, dovela je do ogromnih ljudskih žrtava -  rekao je Nikolić, piše Blic. 

Idi na 24sata

Komentari 127

  • templar73 28.05.2013.

    A njemu krivo što ga nitko neće posjetiti, e pa baš zato Tomislave! Partizani se nikada nemogu uspoređivati sa četnicima kao ni sa ustašama!!!

  • boki 87 28.05.2013.

    A je vam zato Maršal nabio na k tog vašeg kraljošupka ,sa našim pravim partizanskim odredima u kojima je samo iz dalmacije bilo sedamdeset tisuća ljudi. Mi smo se borili da vratimo svoje vi kao uvijek da otmete e sad nemate ništa do kraja će cela srbija da živi u beogradu ha ha ha

  • petar ll 27.05.2013.

    HRVATSKA je imala naj iskrenije ciljeve da stvori drzavu hrvatsku sa time da ne povrjedi svoje susjede i druge nacije ,a onda od jednom iz sume dolaze uslje koji jedu opanke i njihovi bradati partneri i tad hrvatska mora da se brani od neprijatelja u svojoj drzavi i naravno nastaje krivo prolice .

Komentiraj...
Vidi sve komentare