Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
128 komentara

'Četnički i partizanski pokret imali su iste ili slične ciljeve'

U nedjelju su u Srbiji u obiteljsku grobnicu položeni posmrtni ostaci članova kraljevske obitelji Karađorđević, a na svečanosti su bili Tomislav Nikolić i Ivica Dačić

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
128 komentara

U nedjelju su u Srbiji u obiteljsku grobnicu položeni posmrtni ostaci članova kraljevske obitelji Karađorđević, a na svečanosti polaganja posmrtnih ostataka bili su i srbijanski premijer Ivica Dačić i predsjednik Tomislav Nikolić.

U šumadijskom gradiću Topoli okupljeni su govor premijera Dačića ispratili zvižducima i uzvicima pripadnika desničarskih udruga koji mu zamjeraju sporazum o normalizaciji odnosa s Kosovom. 

Dačić je, između ostalog, rekao kako se prošlost ne može izmijeniti, ali da se greške danas ispravljaju, te da je važno da srpski narod u budućnosti bude jedinstven i da ne radi greške.

Nikolić je rekao da je povratkom posmrtnih ostataka u domovinu ispravljena nepravda i učinjen korak prema nacionalnom jedinstvu. Dodao je da je povijest srpskog naroda obilježena i unutarnjim podjelama i sukobima.

-  Jedan od sukoba nastao je tijekom Drugog svjetskog rata i imao je tragičan epilog, čije posljedice osjećamo i danas. Mržnja između dva srpska pokreta, četničkog i partizanskog, koji su proglasili iste ili vrlo slične ciljeve, dovela je do ogromnih ljudskih žrtava -  rekao je Nikolić, piše Blic. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message