To je to što me zanima!

Četvoricu muškaraca optužili za krijumčarenje čak 160 migranata u Hrvatsku

Na temelju naloga policija je pretražila njihove domove kao i osobni automobili te oduzeli premete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela
Vidi originalni članak

Četvoricu muškaraca se sumnjiči da su tijekom prošle godine i ove godine u više navrata omogućili nezakoniti ulazak i boravak u Hrvatskoj za najmanje 160 nezakonitih migranata, a svoje 'usluge' masno naplatili.

Naime,  uhićene su četiri osobe u dobi od 36, 33, 43, 33 na području Brodsko-posavske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja organiziranog kriminaliteta.

NARKOBANDU VODIO ALBANAC VIDEO Švercali tri tone kokaina u kontejnerima s bananama, 'pali' u Ekvadoru i Španjolskoj

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 36-godišnjak (strani državljanin), u razdoblju od početka ožujka 2023. do 29. prosinca 2023., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi povezao preostale osumnjičenike (dvojicu 33-godišnjaka i 43-godišnjaka) u zajedničko djelovanje radi krijumčarenja stranih državljana i omogućavanja njihovog kretanja po teritoriju Republike Hrvatske.

UHITILI SU IRANCA Kakav ulov njemačke carine: Otkrili dva kofera s 1,4 milijuna eura u zračnoj luci u Münchenu

Naime, četvoricu muškaraca se sumnjiči da su tijekom prošle godine i ove godine u više navrata omogućili nezakoniti ulazak i boravak u Hrvatskoj za najmanje 160 nezakonitih migranata, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje 160.000 eura, koju su međusobno podijelili sukladno ulogama u pojedinim akcijama - priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Na temelju naloga policija je pretražila njihove domove kao i osobni automobili te oduzeli premete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

POLICIJA GA PRIVELA Muškarac iz Gruzije (55) švercao strance kroz Slavoniju. Uhićen je

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko baranjske, a protiv njih je USKOK-u podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Jennifer07447 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare