To je to što me zanima!

Četvrtak donosi još hladnije vrijeme: Upaljeni alarmi zbog izrazito niskih temperatura...

Prolazno naoblačenje sa sjevera u petak na kopnu neće donijeti zamjetniju oborinu, razvedrit će se do subote ujutro, sunčano će ostati veći dio nedjelje...
Vidi originalni članak

Nastavak ovog tjedna i početak novog donose na promjenjivo vrijeme. Zadnjih dana većina Hrvatske bila je u minusu, ali to će se uskoro promijeniti...

- U nastavku tjedna čeka nas promjenjivije vrijeme, u petak oblačnije, uz opet zamjetan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu ponegdje jaku buru s olujnim udarima, pa za vikend sunčanije, uz jačanje južine, s kojom će dolaziti sve više oblaka pa će početkom novog tjedna biti toplije, uz povremenu kišu, javlja na svojim stranicama HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj minusi, u Splitu - picigin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HRT je objavio i kakvo nas vrijeme očekuje po regijama.

- U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu ujutro mirno, hladno i mjestimice s maglom zbog koje je potreban dodatan oprez u prometu. Ujutro će temperatura biti opet mjestimice oko -10 °C. Sredinom dana barem djelomice sunčano, navečer najprije u Baranji naoblačenje - piše HRT i nastavlja:

HAK UPOZORAVA Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Moguća poledica na cestama, na snazi više zabrana

- U središnjoj Hrvatskoj sunčano i mirno. Ujutro još hladnije nego u srijedu, najniža temperatura bit će od -10 do -7 °C, a dnevna većinom i dalje ispod 0 °C. Na zapadu pretežno vedro, u gorju prijepodne ponegdje magla i niski oblaci. Bura će na sjevernom Jadranu uglavnom oslabjeti, ali će pod Velebitom još lokalno biti jaka, navečer bi mogla i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u gorju oko -3 °C, a na Jadranu od 7 do 10 °C - stoji u prognozi koja se nastavlja:

- U četvrtak u Dalmaciji poslijepodnevna između 7 i 12 °C, ali "zubato sunce" slabo će grijati nakon jutarnjih "minusa" u unutrašnjosti, i slabog mraza ponegdje na obali. Osjet ugode najviše će podizati konačno slabljenje bure, ujutro još umjerene.

STIGLA PRAVA ZIMA Upozorenje zbog iznimno niskih temperatura na snazi je za četvrtak! Čeka nas i minus 10 °C

Na sunčanom jugu Hrvatske prijepodne lokalno jaki udari bure oslabjet će, ponegdje okrećući na sjeverozapadnjak. More - kao i drugdje na Jadranu - malo do umjereno valovito. Temperatura i mora i zraka slična kao u srijedu.

Do nedjelje većinom suho, ali hladno...

- Prolazno naoblačenje sa sjevera u petak na kopnu neće donijeti zamjetniju oborinu, razvedrit će se do subote ujutro, sunčano će ostati veći dio nedjelje. Dnevna temperatura malo će porasti, a jutra ostati podjednako hladna sve do početka idućeg tjedna. Zbog hladnog vala valjalo bi ograničiti izlaganje hladnoći. Na Jadranu u nastavku tjedna većinom vedro, u petak će prolazno jačati bura, osobito će pod Velebitom opet biti olujnih udara. U nedjelju s okretanjem vjetra na umjereno jugo i jugozapadnjak bit će malo toplije, promjenjivije, lokalno s malo kiše uglavnom tek u drugom dijelu dana -  prognozirao je za HRT Izidor Pelajić  iz DHMZ-a.

Upozorenja na snazi

Za dobar dio države na snazi je i žuto upozorenje zbog iznimno niskih temperatura, magle i jakog vjetra.

Za osječku regiju sutra je za prvi dio dana na snazi žuto upozorenje zbog magle i izrazito niskih temperatura, dok su zagrebačka, karlovačka i riječka regije u 'žutom' samo zbog izrazito niskih temperatura.

 

Što se tiče obalne Hrvatske, za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal na snazi je cijeli dan žuto upozorenje zbog vjetra.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Idi na 24sata

Komentari 31

  • srakar 11.01.2024.

    opet ovi o alarmima

  • meimeir 11.01.2024.

    Di se to pale alarmi? Ono da znamo 😂🤪🫣

  • sky linee 11.01.2024.

    Uf nije ovako dugo bilo hladno

Komentiraj...
Vidi sve komentare