Obavijesti

News

Komentari 31

Četvrtak donosi još hladnije vrijeme: Upaljeni alarmi zbog izrazito niskih temperatura...

Četvrtak donosi još hladnije vrijeme:  Upaljeni  alarmi zbog izrazito niskih temperatura...

Prolazno naoblačenje sa sjevera u petak na kopnu neće donijeti zamjetniju oborinu, razvedrit će se do subote ujutro, sunčano će ostati veći dio nedjelje...

VIDEO

Nastavak ovog tjedna i početak novog donose na promjenjivo vrijeme. Zadnjih dana većina Hrvatske bila je u minusu, ali to će se uskoro promijeniti...

- U nastavku tjedna čeka nas promjenjivije vrijeme, u petak oblačnije, uz opet zamjetan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu ponegdje jaku buru s olujnim udarima, pa za vikend sunčanije, uz jačanje južine, s kojom će dolaziti sve više oblaka pa će početkom novog tjedna biti toplije, uz povremenu kišu, javlja na svojim stranicama HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj minusi, u Splitu - picigin

Pokretanje videa...

U Splitu je temperatura idealna za picigin 01:55

HRT je objavio i kakvo nas vrijeme očekuje po regijama.

- U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu ujutro mirno, hladno i mjestimice s maglom zbog koje je potreban dodatan oprez u prometu. Ujutro će temperatura biti opet mjestimice oko -10 °C. Sredinom dana barem djelomice sunčano, navečer najprije u Baranji naoblačenje - piše HRT i nastavlja:

Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Moguća poledica na cestama, na snazi više zabrana
Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Moguća poledica na cestama, na snazi više zabrana

- U središnjoj Hrvatskoj sunčano i mirno. Ujutro još hladnije nego u srijedu, najniža temperatura bit će od -10 do -7 °C, a dnevna većinom i dalje ispod 0 °C. Na zapadu pretežno vedro, u gorju prijepodne ponegdje magla i niski oblaci. Bura će na sjevernom Jadranu uglavnom oslabjeti, ali će pod Velebitom još lokalno biti jaka, navečer bi mogla i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u gorju oko -3 °C, a na Jadranu od 7 do 10 °C - stoji u prognozi koja se nastavlja:

- U četvrtak u Dalmaciji poslijepodnevna između 7 i 12 °C, ali "zubato sunce" slabo će grijati nakon jutarnjih "minusa" u unutrašnjosti, i slabog mraza ponegdje na obali. Osjet ugode najviše će podizati konačno slabljenje bure, ujutro još umjerene.

Upozorenje zbog iznimno niskih temperatura na snazi je za četvrtak! Čeka nas i minus 10 °C
Upozorenje zbog iznimno niskih temperatura na snazi  je za četvrtak! Čeka nas i minus 10 °C

Na sunčanom jugu Hrvatske prijepodne lokalno jaki udari bure oslabjet će, ponegdje okrećući na sjeverozapadnjak. More - kao i drugdje na Jadranu - malo do umjereno valovito. Temperatura i mora i zraka slična kao u srijedu.

Do nedjelje većinom suho, ali hladno...

- Prolazno naoblačenje sa sjevera u petak na kopnu neće donijeti zamjetniju oborinu, razvedrit će se do subote ujutro, sunčano će ostati veći dio nedjelje. Dnevna temperatura malo će porasti, a jutra ostati podjednako hladna sve do početka idućeg tjedna. Zbog hladnog vala valjalo bi ograničiti izlaganje hladnoći. Na Jadranu u nastavku tjedna većinom vedro, u petak će prolazno jačati bura, osobito će pod Velebitom opet biti olujnih udara. U nedjelju s okretanjem vjetra na umjereno jugo i jugozapadnjak bit će malo toplije, promjenjivije, lokalno s malo kiše uglavnom tek u drugom dijelu dana -  prognozirao je za HRT Izidor Pelajić  iz DHMZ-a.

Upozorenja na snazi

Za dobar dio države na snazi je i žuto upozorenje zbog iznimno niskih temperatura, magle i jakog vjetra.

Za osječku regiju sutra je za prvi dio dana na snazi žuto upozorenje zbog magle i izrazito niskih temperatura, dok su zagrebačka, karlovačka i riječka regije u 'žutom' samo zbog izrazito niskih temperatura.

 

Što se tiče obalne Hrvatske, za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal na snazi je cijeli dan žuto upozorenje zbog vjetra.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije