To je to što me zanima!

Četvrti Dani Arhitekture: Žiri odlukom iznenadio studio 3LHD

Na četvrtim Danima Arhitekata u Šibeniku dodijeljene su Godišnje nagrade u tri kategorije. Studio 3LHD iznimno je dobio nagradu za djelo u drugoj kategoriji
Vidi originalni članak

Na četvrtim Danima Arhitekata u Šibeniku u petak su dodijeljenje Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2019. godinu. Medalje su dodijeljene najboljima u tri kategorije: konceptualni poduhvat, arhitektura i urbanizam, a o najboljima je odlučio peteročlani žiri uglednih hrvatskih arhitekata na čelu s akademikom Nikolom Bašićem.

Uz njega su bili dipl. ing. arh. Tomislav Ćurković; redoviti profesor na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Ante Kuzmanić; akademik Mladen Obad Šćitaroci; te redovita profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Karin Šerman.

Medalju Hrvatske komore arhitekata za Konceptualni poduhvat za 2019. godinu osvojio je časopis Društva arhitekata Dubrovnik, Mjera. Žiri se baš na njih odlučio zbog aktualnosti i društvene važnosti tema koje na interdisciplinarni način obrađuju i populariziraju u javnosti i društvu. Također, zbog iniciranja tema za senzibiliziranje struke i javnosti za važne arhitektonske i urbanističke teme. Nagradu je u ime autora primio Božo Benić.

U kategoriji Medalja za arhitekturu pobjedu je odnio projekt Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split čiji su autori Ivan Vulić i Ivana Radeljak. U obrazloženju je žiri naveo kako se radi o projektiranju složenog arhitektonskog zadatka, a u prilog ide upečatljivi prostorni i oblikovni dojam kojim terminal najbolje prezentira sredinu u kojoj je smješten.

Iako ove godine nije bilo nominacija za Medalju za urbanizam, žiri je djelu koje je bilo nominirano u kategoriji za arhitekturu iznimno dodijelio upravo tu Medalju. Grandioznost i osebujnost prostornog iskoraka Grand Park Hotela u Rovinju naložila je analogno osebujni iskorak žirija koji je Medalju dodijelio Studiju 3LHD za sklop.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare