To je to što me zanima!

Cijela Europa traži ovo dijete: Otet je i putuje s izbjeglicama?

Sumnjaju da je otet u Turskoj: Maleni Azam Aldaham (5) posljednji put je viđen krajem rujna u Beogradu. Bio je u pratnji muškarca koji se predstavljao kao otac
Vidi originalni članak

Azam Aldaham (5), maleni nesretni Sirijac posljednji put je viđen krajem rujna u Beogradu s polomljenom vilicom. Dječak je bio u pratnji muškarca koji se prvo predstavljao kao njegov otac, a kasnije i kao ujak.

Dok su ga pregledavali liječnici u Beogradu na klupici na kiši on je samo vikao:

- Hoću svoju mamu, hoću svoju mamu!

Nakon inzistiranja mališan je ipak odveden u bolnicu, ali poslije mu se gubi svaki trag. Iako su liječnici rekli da će trebati ostati nekoliko dana u bolnici već sljedeći dan njega nije bilo.

Druge izbjeglice su ispričale kako je Azama udario automobil u Makedoniji dok su spavali i da mu od tada nitko nije pružio prvu pomoć dok nisu došli u Beograd.

Na društvenim mrežama se spekulira da čovjek koji prati malenog Azama koristi ga kako bi lakše prešao granicu. 

Priča o ovom dječaku objavljena je na BBC-u te se u potragu za malenim uključila organizacija Save the Children, a o njegovom nestanku obaviješten je i UNHCR.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Medeni_Medo 02.10.2015.

    Ova rečenica - "Druge izbjeglice su ispričale kako je Azama udario automobil u Makedoniji dok su spavali i da mu od tada nitko nije pružio prvu pomoć dok nisu došli u Beograd"- je zastrašujuća. Pa zar od svih tih "jadnih" izbjeglica nije mogao učiniti nešto, pomoći tom djetetu ako je posumnjao da nešto ne štima? I kako je dijete moglo samo nestati iz bolnice?

  • Jedanipolpametan 02.10.2015.

    Gomila djece u ovoj hordi nema roditelje. Arapi ih vuku za slikanje i probijanje kordona.

  • Uni 02.10.2015.

    Ko zna dali je istina i to da ga je udarilo auto? mozda je i nesto drugo u pitanju? a gdje su roditelji? Jadna ta djeca sta sve prozivljavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare