To je to što me zanima!

Cijela Udbina u karanteni! Novi slučajevi zaraze izazvali mjere

Nakon što je jučer u Udbini dijagnosticiran jedan slučaj Covida 19, u subotu su potvrđena tri nova slučaja zaraze, sve bliski kontakti zaražene osobe, svi iz Udbine
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije donio je Odluku o proglašenju karantene za području općine Udbina zbog novih slučajeva korona virusa na području županije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je jučer u Udbini dijagnosticiran jedan slučaj Covida 19, u subotu su potvrđena tri nova slučaja zaraze, sve bliski kontakti zaražene osobe, svi iz Udbine, odnosno iz dvije susjedne obitelji. Uzeto je ukupno devet briseva, te traje daljnja epidemiološka obrada.

Službeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, potvrđena su nova tri slučaja zaraze Covid 19. Sve zaražene osobe su bliski kontakti zaražene osobe s područja općine Udbina. U tijeku je epidemiološka obrada. Rezultati pet uzoraka su negativni. Očekujemo rezultate ostalih testiranja o čemu ćemo Vas obavijestiti.

Trenutno je na području Ličko-senjske županije ukupno šest pozitivnih osoba, dok je jedna osoba izliječena. Provedeno je testiranje nad prvooboljelom osobom s područja grada Senja te su potvrđeni negativni rezultati testiranja. Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije donio je Odluku o proglašenju karantene za područje općine Udbina." 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Adrian1 12.04.2020.

    Sad će produljiti mjere za uništenje hrvatske ekonomije za još mjesec dana jer je virus poharao ledinu gdje živi jedan čovjek na deset kvadratnih kilometara. I pokoja ovca.

  • octopuss 12.04.2020.

    Ajmo mi malo suhog mesa, špeka, češnjaka i rakije...Ne može nama ništa ni zima ni vjetar, pa nam neće moći ni neki virus... I eto.

  • nataodinata 12.04.2020.

    Ostani doma između ostalog znači :-Ne idi susjedu na kavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare