To je to što me zanima!

Cijelu noć spašavali svoje kuće u Javorju od poplave

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekim mještanima su poslodavci zaprijetili da na posao u Zagreb moraju doći unatoč poplavama te da svoje kuće spašavaju u slobodno vrijeme
Vidi originalni članak

Najveći vodeni val stanovnike Javorja pogodio je iza ponoći. Ni vreće s pijeskom nisu mogle zaustaviti vodenu bujicu koja im je počela ulaziti u kuće. Poplavljeni su podrumi i prizemlja. Mještani od ranog jutra saniraju štetu, ispumpavaju vodu iz kuća i dvorišta i spašavaju stvari koje su potopljene. Voda se lagano počela povlačiti oko 4 sata ujutro. Mještani kažu i da je umjesto premijerke Kosor mogla doći vojska koja im je mogla pomagati u obrani od poplava. Ljudi danas uglavnom nisu išli na posao, niti djeca u školu. No, nekima su poslodavci u Zagrebu zaprijetili da na posao moraju doći unatoč poplavama te da svoje kuće spašavaju u slobodno vrijeme pa su tužni i ogročeni neki morali napustiti obitelji i otići na posao.
- Molimo vas k'o Boga, pošaljite nam cisterne i ispumpajte nam vodu iz dvorišta i kuća da spasimo najosnovnije stvari - vape stanovnici mjesta Zdenci. Oni su možda i najgore prošli u ovoj poplavi, osobito kuće uz desnu stranu ceste. Voda je iznenada doprla do njih u nedjelju oko 20 sati, sada se tek lagano povlači, ali pomoći nema niotkud. Za nepružanje pomoći optužuju Alena Preleca (SDP), načelnika općine Brdovec. Kažu da im nije jasno da nije osigurao pumpe kako bi izbacili vodu iz podruma i prizemlja kuća. Iako se voda povlači, nova opasnost prijeti im od podzemnih voda koje su već počele nadirati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare