To je to što me zanima!

Sat parkiranja u prvoj zoni će poskupjeti za čak 100 posto!

Zagreb: Parkiranje u prvoj zoni od kolovoza poskupjet će dvostruko - sa šest na 12 kuna, dok će se u drugoj umjesto dosadašnje tri plaćati pet kuna. Cijena sata parkiranja u trećoj zoni iznosit će dvije kune
Vidi originalni članak

Neugodno iznenađenje stiže za stanovnike glavnoga grada - nakon više od mjesec dana usuglašavanja Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove, više cijene parkiranja.

Kako piše Jutarnji list, parkiranje u prvoj zoni od kolovoza poskupjet će dvostruko - sa šest na 12 kuna, dok će se u drugoj umjesto dosadašnje tri plaćati pet kuna. Cijena sata parkiranja u trećoj zoni iznosit će dvije kune, umjesto dosadašnjih 1,5 kuna.

Osim toga, dići će se cijene i u javnim garažama pa će primjerice u Tuškancu sat parkiranja po novome umjesto pet stajati 10 kuna. Sve to stoji u Nacrtu novog prijedloga korištenja javnih parkirališta i javnih garaža koji je u javnoj raspravi od 11. lipnja.

Iza ovoga, kako je već ranije iznešeno, stoji želja da se građane inspirira na češće korištenje javnog prijevoza kako bi se grad prometno rasteretio.

Podsjetimo, Zagrebački električni tramvaj (ZET) zbog uvođenja polusatne karte od četiri kune, pretvaranja triju zona u jednu i sniženja cijena karata za ZET-HŽ imao je smanjene prihode u 2017. godini u odnosu na isti period u 2016. godini za 50,3 milijuna kuna, pokazalo je Godišnje izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, koje će se naći na Skupštini Grada Zagreba sljedećeg tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Dennyy 13.06.2018.

    A Bandic prije mjesec i nesto dana na radiu uvjeravao kako nema nista od tih poslupljenja.. kakav lazov.. cijene goriva otisle u nebesa, sada i parking.. zato sam kupio bicikli pa sada vise ni drzava ni Zg nece dobiti ni lipe od mene.. auto mi sluzi samo za duge relacije, sve ostalo biciklom.. gamad lopovska! Da ste imali manje cijene goriva i parkinga zaradjivali bi, ovako ce vam pasti taj prfit jer nisam jedini koji se odlucio na bicikli zbog ovog lopovluka

  • Jack Meoff 13.06.2018.

    Europa je to ljudi moji.. moramo se adaptirat.. birali smo to jel? bolje da su plaće digli ljudima prvo a ne parking šugavi! Na zapadu je karta 2.70€ma i 3 eura ako kupiš u tramvaju.. igrate 6-10€ zavisi kolika kutija a kruh 3.60€ ali zato kruh posebniji od našeg i duže živi Haha i tako to sve.. i samo se gleda zarada, na zapadu nema ljubavi toliko i osjećaja..ma ima puno toga za reci ali ajd.. sad će ljeto sad cjene skaču i skupit će se nešto valjda za narod i boljitak.. cure će trudne bit i to sve lipo :) natalitet cE nam rasti..

  • Latz 13.06.2018.

    Jad i sramota -- treba derati na nečemu što bi trebao biti servis građanima da se zaradi za bacanje love na (i to loše) fontane i lampice po mostovima --- Sramota da će sad potrošiti novca na besmislene lampice po mostovima u iznosu koliko bi koštao čitavi novi Jarunski most o kojem samo melju već godinama, a pomogao bi više rasterećenju rotora i Horvaćanske i tog čitavog dijela grada nego ono preglupo rješenje koje je prihvaćeno za rotor. Tak da deri, nek dignu i karte i parking i naplaćuju još valjda i taj jad koji oni nazivaju biciklističkim stazama. Puknite još 50 tisuća stupića, nek budu sa razmakom od 2 cm jedan od drugog, gradite još stambenih zgrada uz smetlišta, razvlačite i najjadnije, najjednostavnije radove kako bi ih više naplatili i pokrali proračun... samo naprijed, idemo i dalje s istim klaunom i njegovom svitom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare