To je to što me zanima!

Najveći porast cijena goriva ikad: Spremnik skuplji 28,5 kn

Kao mjere za smanjenje deficita Vlada je povećala trošarine na goriva i cigarete. Prvo poskupljenje goriva je bilo u subotu, a od ponoći skuplje je još 30-ak lipa
Vidi originalni članak

Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše ikada kada se zbroje poskupljenje zbog trošarina u subotu i današnje poskupljenje, piše portal cijenegoriva.info.

Litra Eurosupera 95 od utorka je skuplja 32 lipe, čime ukupno poskupljenje iznosi 57 lipa u posljednja četiri dana. Cijena se kreće između 10,14 i 10,15 kuna ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena ove vrste goriva od početka studenoga prošle godine. Prosječni spremnik od 50 litara u utorak skuplji za čak 28,5 kuna u odnosu na prošli tjedan.

Litra Eurodizela u utorak je poskupila između 29 i 32 lipe, ovisno o kompaniji i sada se prodaje između 9,37 i 9,40 kuna. U posljednja četiri dana litra ove vrste goriva poskupjela je ukupno 55 lipa, čime je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 27,5 kuna. I Eurodizelu je cijena najviša od kraja studenog prošle godine.

Pojeftinio autoplin

S druge strane, autoplin je pojeftinio šesti tjedan zaredom i to za dvije lipe. U posljednjih šest tjedana, spremnik od 50 litara ove vrste goriva pojeftinio je ukupno 43,5 kuna.

Podsjetimo, na sastanku u Bruxellesu ministri Boris Lalovac i Branko Grčić predložili su EU-u uštedu od 1,5 milijardi kuna, no Europska komisija je tražila uštedu dodatnih 1,3 milijarde kuna. Kao mjere za smanjenje deficita Vlada je povećala trošarine na goriva i cigarete. 

Idi na 24sata

Komentari 174

  • Driver No1 22.04.2015.

    Men' tak svejedno, kad dođem kući kroz par dana opet rezervar pun kao i uvijek, tako da ne pratim cijene jer mi je bitno da je rezrvar pun :D Pozzz svima :))

  • dario habulin 21.04.2015.

    Šta se sada zgražavate,htjeli ste crvenu aždaju pa je moramo trpjeti, ali neče još dugo.

  • hende007 21.04.2015.

    A zadnji puta je pojeftinilo gorivo, ušteda po spremniku je bila 4 kune. Od tada sam točio 5 puta, znači nisam uspio uštedjeti ni za ovih 28kn koliko je sada skuplji. Uskoro će bicikl postati popularan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare