To je to što me zanima!

Cijene ulja porasle i za 75 posto: Stručnjaci otkrivaju razloge, ali i što nas čeka do kraja godine

Mi sami ne bismo trebali imati problema ni s dovoljnim količinama ulja ni s cijenama. No otvoreno smo tržište, pa trgovci na njemu nemaju sentimenta, kaže agroekonomist
Vidi originalni članak

Cijena jestivoga, konzumnog ulja, u protekle dvije godine porasla je i do 75 posto, a kako je riječ o jednoj od osnovnih namirnica u našim kuhinjama, to je velik udar na džep građana. Hrvatska kućanstva velik dio budžeta troše ne hranu - ne zato što jedemo više od drugih nego zato što zarađujemo manje, a cijene hrane su nam “europske”. Mnogo manje od “zapadnjaka” hranimo se u restoranima, više kuhamo kod kuće, a ulje je pritom nezaobilazna namirnica za većinu. Litra nije tako davno koštala deset, a sad je i 18 kuna. Zašto, objašnjavaju nam stručnjaci - Zvjezdana Blažić, savjetnica za poljoprivredno-prehrambenu industriju i prof. dr. sc. Ivo Grgić, agroekonomist s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Meryann 22.04.2022.

    Hvala Bogu da je porasla cijena ulja! Možda nam je to dobar znak da prestanemo žderati umjetnu hranu prženu u dubokom ulju! Postoje i drugi načini pripreme hrane osim u ulju! Meni litra ulja traje dva mjeseca, a svi smo doma siti.

  • Mislilac 22.04.2022.

    Ovo samo pokazuje koliko je Rusija samodostatna sila i da ima i izvozi sve što joj treba kao nafta, plin, ulje, pšenica itd. Sankcije će ubiti Europu i ovo su u stvari sankcije koje je EU nametnula samoj sebi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare